Derfor hedder prinsessen Estelle Silvia Ewa Mary

- Det er oplagt en hilsen til det danske kongehus, når kronprinsesse Victoria og prins Daniel vælger at kalde deres datter Mary, siger ekspert i kongehuse

Det stolte forældrepar med den lille prinsesse Estelle. (Privatfoto)
Det stolte forældrepar med den lille prinsesse Estelle. (Privatfoto)

Den svenske prinsesse har netop fået sit navn.

Lidt overraskende blev det Estelle, der blev den lille piges kaldenavn.

- Det er den franske form af Stella - og ikke så brugt i Sverige i endnu. Men det kan være det kommer. Det er et gammel slægtsnavn fra Bernadotte-slægten, har repræsentanter fra den svenske regering og hoffet netop fortalt på et pressemøde.

LÆS OGSÅ:

Prinsessen skal hedde.....

Prinsessens andet navn er ikke overraskende lånt fra kronprinsessens mor, dronning Silvia. Også Daniels mor Ewa er kommet med i navnerækken.

Prinsessens fjerde navn kan meget vel være snuppet fra den danske kronprinsesse, vurderer historiker og ekspert i kongehuse Lars Hovbakke Sørensen.

- Navnet Mary er oplagt en hilsen til det danske kongehus. Der er et meget nært familiebånd mellem den svenske og den danske kongefamilie - og derudover et meget tæt venskab mellem den yngre generation, siger han til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ:

Ups! - bliver det en prinsesse Ulrika?

I det hele taget plejer de kongelige - på begge sider af Sundet - at vælge navne, der betyder noget for dem.

- Valget af Estelle Silvia Ewa Mary er en fin blanding af specielle navne og mere almindelige navne. På den måde signalerer de noget særligt, men også at de er i øjenhøjde med befolkningen.

Hvornår prinsessen skal døbes, er endnu ikke afklaret, men ret sandsynligt er det, at kronprins Frederik bliver en af hendes faddere.

Da prins Christian blev døbt, stod Victoria fadder - og den slags bliver der holdt nøje regnskab med i de kongelige kredse. Så nu er det pay back-time!

LÆS OGSÅ:

Victoria: - Jeg er så lykkelig