Prins Frisos ven afhøres

Ski-vennen risikerer sigtelse for uagtsomt at have udløst lavinen, der har bragt den hollandske prins i livsfare

Dronning Beatrix' søn, Johan Friso kæmper for sit liv på hospitalet. (Foto: Kerstin Joensson/AP)
Dronning Beatrix' søn, Johan Friso kæmper for sit liv på hospitalet. (Foto: Kerstin Joensson/AP)

Prins Johan Frisos skikammerat og barndomsven, den østrigske hotelejer Florian Moosbrugger, risikerer at blive sigtet for uagtsomt at have bragt sin kongelige ven i livsfare.

Mens den 43-årige hollandske prins fortsat kæmper for sit liv på hospitalet i Innsbruck efter fredagens lavine-ulykke, er hans et år yngre ven efter politiets opfattelse kommet sig så meget efter den chokerende hændelse, at han nu er klar til at blive afhørt.

LÆS OGSÅ:

Kronprins raser mens dronningen trøster

Den østrigske anklagemyndighed bekræfter over for austriantimes.at, at man nu er klar til at afhøre Florian Moosbrugger.

- Vi har indledt en undersøgelse af prinsens ven. Vi skal have afklaret om han kan sigtes for - uagtsomt - at have udsat et andet menneske for alvorlig skade under særdeles farlige omstændigheder, siger Heinz Risch fra politiet i Feldkirch.

- Indtil undersøgelsen er afsluttet, er det uvist, hvad næste skridt bliver. Der er grundlæggende tre muligheder: At vi konkluderer, at det er nødvendigt med yderligere undersøgelser, at der skal rejses tiltale mod en person, eller at sagen blot afsluttes, siger han og tilføjer, at der kan gå flere uger, inden resultatet af undersøgelsen er klar.

Da lavinen fredag ved middagstid ramte de to kammerater, var Florian Moosbrugger takket være en særlig airbag i stand til selv at grave sig fri af snemasserne. Siden gik han i gang med - ved håndkraft - at grave Johan Friso fri af de omkring 40 cm sne, som han lå begravet under.

Siden ulykken har lægerne på universitetshospitalet i Innsbruck betegnet prinsens tilstand som 'kritisk, men stabil'.

LÆS OGSÅ:

Læge: Prins Frisos tilstand er kritisk