Næste dage er kritiske for hollandsk prins

De næste tre til fire dage er afgørende for, om prins Johan Friso slipper levende fra lavineulykke i Østrig

Foto: AP
Foto: AP

De næste dage er kritiske for den hollandske prins Johan Friso, der fortsat svæver mellem liv og død, efter at han fredag blev begravet af snemasser i en lavine Østrig.

For vågner prinsen ikke op i løbet af tre til fire dage, vil det betyde en betydeligt dårligere chance for at overleve lavineulykken, siger neurolog Michael Kuiper til tv-programmet Niuwsuur ifølge netavisen volkskrant.nl.

- Jo længere, det varer, før en person vågner op, jo værre er udsigterne, siger Michael Kuiper ifølge avisen.

Den største bekymring er lige nu iltmangel til hjernen, siger neurologen.

Den 43-årige prins Johan Friso er indlagt på intensivafdelingen på universitetsklinikken i Innsbruck, hvor han er lagt i kunstigt koma.

Den hollandske avis NRC citerer prinsens neurokirurg for at sige, at prinsen ikke har fået et alvorligt kraniebrud, sådan som østrigske medier ellers har rapporteret.

Prins Johan Friso var sammen med sin familie på skiferie i Lech, hvor han, trods stor lavinefare, stod på ski offpiste.

Dronning Beatrix' næstældste søn blev ramt af en 30 gange 40 meter stor lavine. Han blev fundet efter cirka 20 minutter, fordi han havde en såkaldt lavinebipper på sig. Prinsen lå under 40 centimeter sne og blev genoplivet på stedet.

Lægerne på sygehuset siger ifølge RVD, at prinsen har brug for ro, og at de derfor kun vil tillade et begrænset antal besøgende på hospitalet.

En tydeligt mærket dronning Beatrix besøgte lørdag sin søn sammen med sin svigerdatter, prinsesse Mabel.

Også kronprins Willem-Alexander og kronprinsesse Maxima har besøgt prinsen. Kronprinsen takkede for den store medfølelse, kongefamilien bliver mødt med alle vegne.

Anklagemyndigheden har indledt en efterforskning af ulykken, sådan som det sker rutinemæssigt