Hollandsk prins kæmper fortsat for sit liv

- Stort problem, at han lå så længe under sneen uden ilt, siger overlæge

Den hollandske prins Johan Friso kæmper fortsat for sit liv på universitetshospitalet i Innsbruck, Østrig efter den dramatiske lavineulykke fredag.

LÆS OGSÅ:

Prinsen udløste selv lavinen

I går nægtede lægerne at give detaljer om prinsens tilstand andet end, at han ikke var udenfor livsfare, men i dag uddyber den behandlende overlæge Claudius Thornè til NCC Handelsblatt prinsens skader.

Han afviser, at den 43-årige Johan Friso har fået kraniebrud, som det var fremme i går, men siger, at det store problem er den tid, hvor prinsen lå uden ilt under sneen,

Prinsen lå begravet under sneen i op til 20 minutter.

-Genoplivningen af ham tog 'ganske lang tid' siger lægen.

Prinsen stod på ski med tre andre udenfor en piste, da den 30 meter brede lavine ramte ham og slæbte ham 40 meter med sig.

LÆS OGSÅ - Holland: Hele landet føler med de royale

Da han blev gravet ud af snemasserne var hans kropstemperatur nede på 32 grader, siger Claudius Thorné, men understreger, at det i situationen er godt, fordi en nedkølet krop behøver mindre ilt for at overleve.

Prins Johan Friso bliver nu holdt i koma. Om 24 timer kan lægerne vurdere, om prinsens hjerne har taget skade.

Sent fredag aften ankom den kongelige familie blandt andre kronprins Willem-Alexander og prinsesse Maxima til Innsbruck efter de i første omgang havde været forhindret i at lande på grund af dårligt vejr.

Den holandske kongefamilie er - ligesom den danske - ivrige skilløbere.

Dronning Beatrix og Johan Frisos kone Mabel var også i skiområdet ved Lech, da ulykken skete.

Prinsen har to små døtre

Læs:.

Hollandsk prins opgav titel for kærlighed