Sådan fandt redningsfolkene prinsen i lavinen

En såkaldt lavinebipper gjorde det let for redningsmandskabet af finde prins Johan Friso i sneen

Redningsmandskabet fandt hurtigt frem til prins Johan Friso, fordi han havde en lavinebipper på sig. (Foto: AP/Kerstin Joensson)
Redningsmandskabet fandt hurtigt frem til prins Johan Friso, fordi han havde en lavinebipper på sig. (Foto: AP/Kerstin Joensson)

Da først redningsmandskabet fredag tidligt på eftermiddagen nåede frem til ulykkesstedet i bjergene ud for det østrigske skisportssted Lech, gik der ikke mange minutter, før den begravede hollandske prins Johan Friso blev fundet i lavinen.

Han havde nemlig en såkaldt lavinebipper på sig. Den udsender radiosignaler, og redningsfolkene havde en modtager med, så de hurtigt kunne identificere ham i sneen.

- Vi fik at vide, at han havde en lavinebipper på sig, så vi ledte efter den og kunne finde ham på få minutter, siger lederen af det østrigske redningsmandskab, Marcus Amman, til den hollandske tv-station NOS.

LÆS OGSÅ:

Prinsen udløste selv lavinen

Prinsen var ude at stå på ski fredag omkring middagstid på en offpiste. Her blev han ramt af en lavine på 30 gange 40 meter og begravet. Han var sammen med nogle venner, de blev ikke begravet af sneen og kunne slå alarm.

- Vi nåede frem til stedet i helikopter og kunne se lavinen. Vi fik at vide, at én var begravet, og så indledte vi vores normale redningsprocedure, siger Marcus Amman.

- Vi havde en læge med os, så han var klar, da vi gravede personen ud, og han blev behandlet hurtigt af lægen, siger han til NOS.

LÆS OGSÅ:

Prinsen blev slæbt fyrre meter

Prins Johan Friso var begravet omkring 20 minutter og blev hurtigt fløjet til intensiv behandling på hospitalet i Innsbruck. Marcus Anman vil ikke oplyse, hvordan prinsens tilstand var, da han blev fundet.

De sidste meldinger går på, at hans tilstand er stabil, men at han endnu ikke kan meldes uden for livsfare.