Drama i Kastrup: Norsk kronprinspar evakueret fra fly

Sammen med 133 passagerer blev kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon evakueret fra et SAS-fly i København, da der udviklede røg i kabinen

Kronprins Haakon måtte ud i kulden søndag morgen i Kastrup. (Læserfoto)
Kronprins Haakon måtte ud i kulden søndag morgen i Kastrup. (Læserfoto)

Det norske kronprinspar skulle søndag morgen flyve hjem til Oslo efter at have fejret danske kronprinsesse Marys 40 års fødselsdag lørdag aften.

Men de nåede kun til landingsbanen i Kastrup. Samtlige 135 passagerer måtte nemlig evakueres, da der udbrød røg i kabinen på SAS-fly SK1462.

Brag og røg
Danske Casper Gustafsen på 24 år var ombord på flyet, og han oplevede det således:

- Piloten gav fuld gas, da vi skulle lette, men så giver det et brag, og der ryger et eller andet ind i den ene motor, som så eksploderer.

- Efterfølgende kommer der røg i kabinen, og vi skal evakueres via sliskerne bagerst i flyet.

- Der var ikke rigtig panik, men vi skulle selvfølgelig hurtigt ud. Men jeg vil hellere kalde det forvirring, siger Casper Gustafsen til ekstrabladet.dk.Rystet Mette-Marit i flydrama: PhewRystet Mette-Marit i flydrama: PhewPanik og gråd
En anden passager har dog en helt anden opfattelse.

Norske Tone Helmersen oplevede evakueringen som meget dramatisk.

- Vi fik at vide, der var brand i motoren, og at vi skulle evakueres. Der var flere, der gik i panik, og da vi kom ud, var der flere, der stod og græd, beskriver hun overfor ekstrabladet.dk.

De kongelige hentet i bil
SAS bekræfter hændelsen overfor VG Nett.

- Jeg kan bekræfte, at et fly i København er blevet evakueret efter røgudvikling i kabinen, siger informationskonulent i SAS Monica Hovland .

- Det kan opleves som meget dramtisk, men der var aldrig nogen reel fare. Men hvis der er nogen, der ønsker at snakke med nogen eller krisehjælp, så sørger vi for det, siger informationskonulenten.

Lige nu sidder passagererne og venter på et nyt fly. De har netop fået at vide, at flyet er klart klokken 11.20. Og stemningen er fin, beretter Casper Gustafsen.

- Vi har fået mad og drikke. Og det hjælper meget, at vi har fået at vide, at vi ikke bliver mere forsinkede end et par timer.

Det norske kronprinspar er dog ikke blandt de ventende.

Casper Gustafsen fortæller, at der har holdt Krone-biler uden foran, som formentlig har hentet Haakon og Mette-Marit.Mette-Marit skal fortsat flyve hjemMette-Marit skal fortsat flyve hjemVed du mere om hændelsen, eller var du selv til stede, skriv til 1224 eller sms til 1224 (koster almindelig sms-takst)