Hans karaktergennemsnit var for lavt: Sådan kom prins Daniel foran i køen

Får uddannelse på det prestigefulde Karolinska Institutet i Stockholm, selvom han aldrig var kommet ind på sit karaktergennemsnit alene

Prins Daniel får skatteyderne til at betale sin uddannelse. Foto: AP
Prins Daniel får skatteyderne til at betale sin uddannelse. Foto: AP

Den svenske prins Daniel er i fuld gang med at få en uddannelse i fysiologi på Sveriges mest prestigefyldte universitet, Karolinska Institutet i Stockholm.

Men han er hoppet uden om køen, fordi hans karaktergennemsnit fra gymnasiet ikke er i nærheden af at bringe ham direkte ind på uddannelsen. Og det er skatteyderne, der betaler gildet. Det skriver aftonbladet.se.

Ifølge den svenske avis har den svenske prins og tidligere fitness-instruktør købt sin plads for i alt 200.000 svenske kroner for fire semestre, der bliver betalt af hans og prinsesse Victorias apanage.

Arbejde mod fedme
Men det er helt efter reglerne, at man kan købe sig forbi køen. Det er noget, som den svenske stat har indført, så myndigheder og arbejdsgivere kan købe efteruddannelse til deres medarbejdere for at højne deres kompetencer.

Prinsen, der fik sin titel ved sit giftermål med prinsesse Victoria 19. juni sidste år, får privatundervisning, og det er ikke muligt for ham at følge et almindeligt undervisningsforløb, fordi det ikke er foreneligt med hans hovedopgave med at støtte prinsesse Victoria, siger hofmarskal Svante Lindqvist til aftonbladet.se, der ikke er i tvivl om, at pengene er godt givet ud.

- Jeg tror personligt, at vi som svenske skatteydere får dette tilbage i form af, at prinsen kommer til at være dybt engageret i stiftelser og fonde, som arbejder mod børnefedme og for bedre sundhed, siger hofmarskal Svante Lindqvist.

0 kommentarer
Vis kommentarer