Stripperkongens ven stævner forlag

Forlaget bag den saftige bog, 'Den svenske Godfather', bliver stævnet af den svenske konges nære ven, Frederik Ramberg

Carl Gustaf har fået øgenavnet 'Stripperkongen' efter den seneste tids rygter om storforbrug af strippere (Foto: AP)
Carl Gustaf har fået øgenavnet 'Stripperkongen' efter den seneste tids rygter om storforbrug af strippere (Foto: AP)

Det svenske kongehus er hjemsted for en af de største royale skandaler i nyere tid. Opbakningen til kong Carl Gustaf er ved at svinde ind, efter at bogen 'Den svenske Godfather' tidligere på måneden afslørede kongens trang til letpåklædte damer.

Men nu vil kongens ven, Frederik Ramberg, rense Carl Gustafs navn og stævne forlaget bag bogen. Det skriver aftonbladet.se.

- Vi anser visse oplysninger i bogen som løgne og bagvaskelse, siger advokaten Claes Lund, der repræsenterer Frederik Ramberg.

Læs også: Silvia vidste alt

Truer med sagsanlæg
Frederik Ramberg, der selv er advokat, er en del af kongens nærmeste vennekreds; den såkaldte 'Gubbtolvan'. Han har via sin egen advokat skrevet et brev til forlaget Bladh by Bladh, der har udgivet bogen. I brevet truer han med at lægge sag an.

- Det er korrekt, at vi har modtaget et brev fra Fredrik Rambergs advokat, udtaler Annika Bladh, der ejer forlaget Bladh by Bladh, og tilføjer:

- De vil have os til at dementere visse dele, og hvis vi ikke ændrer oplysningerne, så stævner de os.

Læs også: Den svenske konge lyver om stripbesøg

Venter på forlaget
Det sker på trods af, at Frederiks Rambergs eget navn ikke nævnes i den kontroversielle bog, der er skrevet af Nuri Kino. Men han vil nu vente på et udspil fra forlaget, før de tager stilling til, hvad der skal ske.

- Vi venter og ser, hvordan forlaget reagerer på vores brev, før vi beslutter, om og hvordan vi handler. Vi mener, at der er oplysninger, der er ærekrænkende i bogen, siger Frederiks Rambergs repræsentant, Claes Lund.

Det tyder dog ikke på, at forlaget er klar til at imødegå kravet fra kongens ven.

- Men de opfatter det som, at han hænges ud i flere afsnit. Det er jeg slet ikke enig i, siger Annika Bladh fra forlaget.

0 kommentarer
Vis kommentarer