Madeleine kaldt hjem fra USA

Hele familien ved kong Carl Gustafs side på Sveriges nationaldag i dag

Prinsesse Madeleine har fået besked på at komme hjem fra New York for at støtte sin far. Polfoto/Stella Pictures
Prinsesse Madeleine har fået besked på at komme hjem fra New York for at støtte sin far. Polfoto/Stella Pictures

LÆS OGSÅ: Madeleine har fået nok

Den svenske prinsesse Madeleine er kommet hjem fra USA for at støtte sin far, kong Carl Gustaf, i hans livs værste krise. I dag vil hun og resten af den kongelige familie stå side om side med den svenske konge, når Sveriges nationaldag fejres på Skansen i Stockholm.

Prinsesse Madeleine er stik mod planen kaldt hjem fra USA, hvor hun gennem længere tid har boet efter den brudte forlovelse med Jonas Bergström.

Så sent som i onsdags meddelte det svenske hof, at Madeleine ikke ville være i Sverige hverken i dag eller på sin 29-års fødselsdag 10. juni.

Men nu er planerne ændret i sidste øjeblik, så hele den svenske kongefamilie i dag står sammen for at støtte kong Carl Gustaf.

I hvert fald udadtil.

LÆS OGSÅ: Silvia vidste alt

Lyver kongen?
Kongen er i sit livs – og det svenske kongehus’ – værste krise efter beskyldninger om både utroskab, stripklub-besøg og omgang med kriminelle. Og kongens tv-interview i mandags med nyhedsbureauet TT har ikke gjort det nemmere for ham.

Mange mener, at han svarer undvigende og direkte lyver under interviewet.

Det er de to bøger ’Den motvillige monarken’ og senest ’Den svenske gudfadern’, som har bragt det svenske kongehus i krise.

Men når der i eftermiddag skal festes på Skansen i Stockholm, vil hele Sverige og Skandinavien se en samlet familie, der støtter op om Carl Gustaf.

Dronning Silvia, kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip og prinsesse Madeleine stiller op side om side.

Allerede tidligere på ugen var kronprinsesse Victoria dog ved sin fars side, da der var statsråd.

I arbejdstøjet hele dagen
Den svenske kongefamilie er i arbejdstøjet hele dagen. Klokken 10 åbner kronprinsesse Victoria og prins Daniel de kongelige slotsporte. Hele dagen er kongeslottet i Stockholm åbent for besøgende, som kan komme gratis ind på slottet til en række arrangementer.

Imens stiller kongen og dronningen op i Eslöv Kommune for at fejre nationaldagen, og klokken 17.55 er hele den svenske kongelige familie så samlet på Skansen. Sammen kører de i kortege i hestetrukne kareter fra det kongelige slot til Skansen.