Anspændt Gustaf gjorde sin pligt

Den svenske stripperkonge virkede utilpas, men blev modtaget med klapsalver af sine kongetro undersåtter til hyggemøde i anledning af den svenske nationaldag

Silvia og Carl Gustaf passer deres arbejde, men det er ikke de helt store smil, der er fremme. (Foto: Kristian Linnemann)
Silvia og Carl Gustaf passer deres arbejde, men det er ikke de helt store smil, der er fremme. (Foto: Kristian Linnemann)

LÆS OGSÅ: Madeleine kaldt hjem fra USA

ESLÖV, SVERIGE (Ekstra Bladet): Det var en tydeligt anspændt kong Carl Gustaf, der efter flere ugers stripper-skriverier i dag udførte sin royale pligt, da han sammen med fruen Silvia holdt tale i anledning af Sveriges nationaldag i Eslöv.

Kongen optrådte afmålt og professionelt, men var tydeligt mærket af den seneste tids mediestorm, der jo som bekendt blandt andet har budt på et mindre heldigt videointerview med det svenske mediebureau TT.

LÆS OGSÅ: Silvia vidste alt

Man kan jo altid tale om vejret
Gustaf talte om alt andet end sin egen situation og kom under sin tale blandt ind på det forholdsvis uskyldige emne - det dejlige sommervejr.

Et emne, der må siges at være en hel del mindre sprængfarligt end mafia-relaterede stripklub-fester.

Kongeparret blev modtaget med klapsalver af de konge- og fædrelandstro undersåtter, der var mødt frem i stort antal med blå og gule flag, og efter dagens første optræden er Gustaf og Silvia nu smuttet videre til et alderdomshjem, hvor de skal fornøje beboerne med deres tilstedeværelse.

Klokken 17.55 samles hele den svenske kongelige familie, hvor de sammen vil køre i kortege i hestetrukne kareter fra det kongelige slot til Skansen.

Ekstra Bladet er med i Sverige og rapporterer dagen igennem fra begivenhederne...

1 af 3 Kongen og dronningen side om side - i hvert fald fysisk. (Foto: Kristian Linnemann)
2 af 3 Flag og fans til fejringen af den svenske nationaldag. (Foto: kristian Linnemann)
3 af 3 Silvia og Carl Gustaf passer deres arbejde, men det er ikke de helt store smil, der er fremme. (Foto: Kristian Linnemann)
0 kommentarer
Vis kommentarer