Har snakket med flere der 'betjente' Gustaf

Den svenske konge afviser, at han har været på stripklub. Forfatterne til bogen Den Modvillige Monark' mener dog, at have 'håndfaste' beviser

Kong Carl Gustaf tog i går offentligt afstand fra sexanklagerne. (Foto: AP)
Kong Carl Gustaf tog i går offentligt afstand fra sexanklagerne. (Foto: AP)

Den svenske kong Carl Gustaf lyver.

Så stærke er beskyldningerne mod ham fra to forfattere bag en bog, der fortæller, at kongen har været på stripklub og at der findes belastende billeder af ham.

- Han lyver, lyver, lyver, siger forfatteren Deanne Rauscher til den svenske avis Expressen.

Mandag stod kongen frem og afviste alle rygterne fra bogen, men det overbeviser bestemt ikke de to skribenter.

- Han går sine egne veje og forstår ikke, at folk gennemskuer ham. Men jeg ved jo, at han har været der (på klubberne, red.), jeg har jo snakket med flere som så at sige 'betjente' ham, siger hun.

LÆS OGSÅ: Interview er et krisetegn

Skepsis over for kongen
Også flere af de svenske aviser er skeptiske over for kongens udtalelser. Alene det, at Carl Gustaf vælger at svare igen på, hvad der står i 'Den Modvillige Monark' giver plads på lederspalterne.

Det socialdemokratiske Folkbladet i Norrköping skriver, at kongen sætter alt på spil, hvis de belastende billeder dukker op: 'Findes sådanne billeder er det tid til at kongen bliver ekskonge'.

Den borgerlige Göteborgs-Posten skriver, at en voksen mand - endda Sveriges monark - burde være klogere 'end at opholde sig i miljøer, hvor der forekommer kriminelle elementer'.

LÆS OGSÅ: Man ved jo ikke hvilke miljøer, man havner i

Ikke tilfreds med forklaring
Flere svenske politikere er heller ikke tilfredse med kongens forklaringer. Den tidligere socialdemokratiske finansminister Sven-Erik Östeberg siger til Svenska Dagbladet, at hans holdning til kongen ikke har ændret sig siden interviewet.

- Det forandrer ingenting. Indtrykket af at der er brug for en bedre granskning også af statschefen består. Der var vel ingen som troede, at han skulle gå ud og sige, at alting var sandt, siger han.

Han bakkes op af v-lederen Lars Ohly.

- Det er vel fint at kongen udtaler sig, men hovedproblemet med monarken er, at der ikke findes nogen mulighed for at kontrollere kongen på samme måde som man kan med andre magthavere, siger han til avisen.

LÆS OGSÅ: Jeg har ikke været på stripklub