Victoria og Daniel har sagt JA!

Kronprinsesse Victoria og Daniel har nu sagt ja til hinanden foran 1100 gæster i Storkyrkan

Victoria ankommer til Storkyrkan med sin far. (Foto: Expressen.se)
Victoria ankommer til Storkyrkan med sin far. (Foto: Expressen.se)

Efter næsten ni års pres på kongen har kronprinsesse Victoria og Daniel endelig givet hinanden deres ja.

Klokken 15.23 ankom Daniel til Storkyrkan i det centrale Stockholm sammen med dronning Silvia, prinsesse Madeleine og prins Carl Philip.

Kort efter klokken 15.30 ankom bruden sammen med sin far i en smuk kortærmet kjole og med langt slør.

Kronprinsessen havde ønsket, at hendes far skulle følge hende hele vejen til altret, men det ønske har mødt stor modstand i Sverige, da mange mener, at det er en ældgammel og kvindeundertrykkende tradition. Derfor mødtes Daniel og Victoria midt i kirken og gik sammen det sidste stykke vej op til ærkebiskop Anders Wejryd, der skal smede de to sammen.

De kyssede kærligt hinanden på kinden midt i kirken - men det var ikke nok for Victoria, der også kyssede en vådøjet Daniel på hånden.

10 brudebørn
Hele ti brudebørn fulgte Victoria ind i kirken. Den yngste var danske prins Christian.

Ud over den fireårige danske prins var den hollandske prinsesse Catharina-Amalia og prinsesse Ingrid Alexandra fra Norge i Victorias følge. Også Madeleine von Dincklage, Ian de Geer, Vivi Sommerlath, Giulia Sommerlath, Lépold Sommerlath og Daniels søsters to børn Hedvis og Vera var i det store følge af brudebørn.

Sammen efter ni år
Kronprinsesse Victoria og Daniel mødte hinanden tilbage 2001 i hans fitnesscenter, MasterTraining. Det blev til mange hemmelige møder mellem dem, inden nogen som helst andre fik nys om deres forelskelse.

Den svenske konge har været mange år om at acceptere, at Daniel fra et rækkehus i den svenske flække Ockelbo, skulle være Victorias mand - og prins af Sverige. Først i 2008 blev det officielt, at 32-årige Victoria og 36-årige Daniel var par. Og den 24. februar 2009 blev Daniel og kronprinsessen endelig forlovet - med kongens velsignelse.