Billedet går verden rundt

Ekskong Albert har første møde med prinsesse Delphine, efter at hun har rettens ord for, at han er hendes far

Den nyslåede prinsesse Delphine (th.) møder for første gang siden retssagen sin far, ekskong Albert, og dronning Paola. Fotoet er tirsdag frigivet af det belgiske hof. Foto: Royal Palace/Reuters
Den nyslåede prinsesse Delphine (th.) møder for første gang siden retssagen sin far, ekskong Albert, og dronning Paola. Fotoet er tirsdag frigivet af det belgiske hof. Foto: Royal Palace/Reuters

Belgiens nye prinsesse, der er et resultat af et royalt sidespring, har mødt sin far, tidligere kong Albert, for første gang, siden en retssag for kort siden fastslog faderskabet.

Det bekræftes i form et foto, der viser prinsesse Delphine de Saxe-Cobourg sammen med hendes smilende far, ekskong Albert, og hans kone, dronning Paola, og som siden er blevet delt vidt og bredt på sociale medier og i alverdens medier.

- Et nyt kapital er skrevet. Efter tumult, sår og lidelse er det tid til tilgivelse, hedder det i en fælles udtalelse fra ekskongen og datteren.

Delphine blev født i 1968 på et tidspunkt, hvor Albert havde et forhold uden for ægteskab til hendes mor, baronesse Sybille de Selys Longchamps.

Albert nægtede dog længe at være faderen til datteren. Men det fastslog en domstol med sikkerhed var tilfældet, efter at der var afgivet dna-prøver - også fra ekskongen.

Domstolen fastslog også, at den nu 52-årige datter skulle have titel af prinsesse, og det har ledt til det opsigtsvækkende møde.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri