Bryder tavsheden efter fars død: Han bliver enormt savnet

Prins Charles tog ordet på vegne af hele den kongelige familie og sendte en hyldest til afdøde prins Philip

Følg Underholdning
Følg Kongelige

Det britiske kongehus blev fredag ramt af en stor sorg, da prins Philip sov stille ind i en alder af 99 år.

For kort tid siden kom det frem, at dronning Elizabeths mand bliver bisat 17. april, og foran den fremmødte presse tog hans søn prins Charles ordet på vegne af hele den kongelige familie. Det skriver BBC.

Gravide Meghan bliver væk fra prins Philips bisættelse

Her hyldede han prins Philip, der 'altid har givet den mest bemærkelsesværdige og hengivne service til dronningen, til min familie, til landet og til hele det britiske samfund,' som han udtrykte det foran medierne.

- Han var en højtelsket personlighed, som vi satte meget pris på, sagde prins Charles og tilføjede, at hele familien er dybt berørte af den store støtte og det store antal beskeder, de har modtaget fra hele verden, siden faren døde.

- Min kære far var en meget speciel person, og jeg tror, at han mest af alt ville have været forbløffet over reaktionen og de mange rørende ting, der er blevet sagt om ham.

- Med det synspunkt er vi, min familie, dybt taknemmelige for det. Det vil støtte os efter tabet og især i denne triste tid, fortsatte han.

Får ikke en statsmandsbegravelse

Prins Charles tilføjede, at han og resten af familien naturligvis vil savne prins Philip 'enormt meget'.

BBC skriver, at dronning Elizabeth har godkendt forslaget fra den britiske premierminister, Boris Johnson, om otte dages landesorg, der slutter, når prins Philip er blevet bisat næste uge.

Den kongelige familie vil være i sorg i 14 dage, men de vil fortsat deltage i deres royale forpligtelser. De vil dog bære sørgebind, når det findes passende.

Nu reagerer dronningen

99-årige prins Philip var gift med dronning Elizabeth i 72 år. I Westminster Abbey, hvor parret blev gift i 1947, ringede den store klokke 99 gange fredag - et for hvert af prinsens leveår. Foto: Steve Parsons/Ritzau Scanpix
99-årige prins Philip var gift med dronning Elizabeth i 72 år. I Westminster Abbey, hvor parret blev gift i 1947, ringede den store klokke 99 gange fredag - et for hvert af prinsens leveår. Foto: Steve Parsons/Ritzau Scanpix
 

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind