Carl Philip fik stående applaus for sin tale

Den svenske prins holdt imponerende tale

Prins Carl Philip fik et kys af sin kone for den smukke tale. (Foto: AP)
Prins Carl Philip fik et kys af sin kone for den smukke tale. (Foto: AP)

Prins Carl Philip har netop holdt sin måske vigtigste tale.

Ved bryllupsmiddagen på Stockholm Slot holdt den svenske prins en kærlig og dybfølt tale til sin hustru.

- Det kræver mod ikke at vælge den lette vej - men mod til at blive på den svære vej, fordi det er rigtigt. Hver gang vil forsøgte at være bort fra hinanden, førte kærligheden os sammen, sagde prinsen i sin tale og fortsatte:

Verdens lykkeligste mand
- Du gør mig til verdens lykkeligste mand. Du fylder mit liv med kærlighed og glæde. Alle, som kender dig, ved, at det eneste, der overgår din ydre skønhed, er din indre skønhed.

Prinsesse-materiale
- Kærligheden kender ingen grænser, uanset køn, religion eller baggrund, sagde prinsen, der givetvis har måttet kæmpe for at overbevise både sin familie og det svenske folk om, at den tidligere 'Paradise Hotel'-deltager var prinsesse-materiale.

Efter flere års kamp er Carl Philip og Sofia endelig mand og kone. (Foto: AP) Intl. kongelige Paradise-bruden viser tatovering

- Jeg ved med sikkerhed, at du vil påtage dig din nye rolle med ansvar, fortsatte prinsen sikkert sin tale, hvor han takkede det svenske folk.

- Jeg kan ikke sige, hvor glad jeg er for, at I har taget godt imod Sofia. Jeres støtte har betydet meget for mig.

Bad om prinsessens hånd på arbejdsformidlingen
Prinsen løftede også sløret for den hidtil vigtigste dag i sit liv. Det var i juni 2014, hvor han var kørt små 700 km til arbejdsformidlingen i Mora.

- Og det var ikke for at søge en stilling, jokede prinsen, der i stedet havde sat sin svigerfar stævne for at bede om Sofia Hellqvists hånd.

- Jeg ved ikke, hvad der venter os i fremtiden, men jeg ved, at med din kærlighed så kan jeg tage en hvilken som helst udfordring op. Du er mit forbillede.

Rejste sig og klappede
- Sofia, du ved bedst, at jeg elsker dig, sagde prinsen, hvorefter alle gæster impulsivt rejste sig og klappede

Prinsen var den tredje taler i rækken. Først var det kong Carl Gustaf, der usædvanligt for den kongelige kutyme, holdt en personlig tale til sit mellemste barn og hans nye kone. Og også brudens far, Erik Hellqvist har sagt ord til sin datter og svigersøn.

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia holder lige nu bryllupsmiddag på Stockholm Slot. (Foto: AP) Intl. kongelige Kong Carl Gustaf i bryllupstalen: Du har ikke brilleret i tennis

Nu venter resten af middagen, inden den svenske stjerne-dj, Avicii spiller op til dans.

21 kommentarer
Vis kommentarer