Flere royale afbud: Carl Gustaf snart helt alene i Stockholm

Kong Henrik har allerede meldt afbud til den svenske konges 70 års fødselsdag, men nu er der også kommet afbud fra hele den norske kongefamilie på grund af en alvorlig helikopterulykke i Norge

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia ankommer til kirken lørdag morgen. (Video: AP)

Netop nu bliver den svenske konge Carl Gustaf hyldet i Slotskirken i Stockholm, men blandt de skandinaviske royale er der tyndet godt ud i rækkerne. Kong Henrik har allerede meldt afbud. Han skal i dag i stedet deltage i  Ordenshistorisk Selskabs 50-års jubilæum på Kastellet kl. 14, mens hans kone dronning Margrethe tager sig af sine royale forpligtigelser i Stockholm.

Og nu er det også kommet frem, at hele den norske kongefamilie har meldt afbud til den svenske kong Carl Gustafs 70 års fødselsdag på grund af en meget alvorlig helikopterulykke i Norge, hvor 13 mennesker formodes dræbt.

Så det bliver også med stort skandinavisk fravær, at banketten  for Carl Gustaf i aften skal afholdes.

(artiklen fortsætter under billedet)

Norsk afbud: Hele den norske kongefamilie bliver i Norge på grund af en alvorlig helikopterulykke. (Foto: AP)
Norsk afbud: Hele den norske kongefamilie bliver i Norge på grund af en alvorlig helikopterulykke. (Foto: AP)
 

Norge i sorg efter ulykke
Det norske kronprinsepar og statsminister Erna Solberg besøger lørdag eftermiddag det center for pårørende, der er oprettet efter helikopterulykken ved Turøy ud for Bergen fredag, hvor 13 mennesker formodes dræbt.

Centret er oprettet på Scandic Bergen Airport Hotel. Her vil kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og statsministeren blive budt velkommen af koncernchef i Statoil Eldar Sætre.

Danske helikoptere må blive på jorden efter styrt i Norge

Der var 13 mennesker om bord i helikopteren, da den styrtede ned ved Turøy vest for Bergen fredag middag. 11 mennesker er fundet døde, mens eftersøgningen efter de sidste to fortsat er i gang.

Helikopterfirma i norsk ulykke hårdt presset på økonomien

Af de 13 mennesker var 11 nordmænd, en brite og en italiener. En var ansat hos Statoil.

Helikopterens rotor fløj af umiddelbart inden styrtet. Det er dog fortsat uvist, hvad der helt præcist fik helikopteren til at styrte ned.

Helikopter-styrtet minut for minut: Det ved vi om dødsulykken