Annonce:
Annonce:

For første gang: Prins Harry taler ud om store problemer efter sin mors død

I et interview med The Telegraph taler den engelske Prins Harry nu ud om den sorg, han først fik bearbejdet mange år efter sin mor, Prinsesse Dianas, død

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Alle kan få brug for hjælp. Selv de kongelige.

I et interview med The Telegraph fortæller prinsen åbent om, at det har taget ham næsten tyve år at bearbejde sin mors død. Han gennemlevede længe et 'totalt kaos', hvor han blandt andet havde lyst til at slå folk.

Det 'totale kaos' den rødhårede prins oplevede, da han var sidste i tyverne, var en klar følge af, at han efter sin mor, prinsesse Dianas, død, lukkede alle følelser ned. Prins Harry var kun 12 år gammel, da han mistede sin mor i den tragiske bilulykke.

- Jeg kan med sikkerhed fortælle, at tabet af min mor som 12-årig og dermed nedlukningen af mine følelser i de sidste 20 år, har haft en ret seriøs betydning for ikke blot mit privatliv, men også for mit arbejde, fortæller han.

Prins Harrys mor, prinsesse Diana, døde i 1997 i en tragisk ulykke. Der gik næsten tyve år, før prinsen fik bearbejdet sin sorg. Foto: AP
Prins Harrys mor, prinsesse Diana, døde i 1997 i en tragisk ulykke. Der gik næsten tyve år, før prinsen fik bearbejdet sin sorg. Foto: AP
 

Annonce:

Besøgte psykolog
Han lægger heller ikke det mindste skjul på, at han op til flere gange har talt med en såkaldt 'hjernevrider':

- Det har jeg gjort nogle gange. Faktisk mere end nogle gange, men det er skønt, fortæller han til The Telegraph.

Han uddyber, at han, indtil han som 28-årig søgte hjælp, havde undgået enhver sorg omhandlende sin mor:

- Min måde at håndtere tabet var ved at stikke mit hoved i sandet. Jeg nægtede at tænke på min mor, for hvad ville det hjælpe? Det gør dig bare ked af det. Det bringer hende ikke tilbage.

Denne holdning ændrede den unge prins dog, da han startede med at sætte ord på sin sorg.

- Efter nogle få samtaler forstod jeg, at der var en masse sorg, jeg aldrig havde bearbejdet. Da det begyndte at stå i forgrunden, forstod jeg, at der faktisk var en masse ting, jeg var nødt til at bearbejde.

Annonce:

Tæt på at bryde sammen
Prinsen, som er den femte i arvefølgen, fortæller, at han i dag er et godt sted i livet, men at det tidligere stod rigtig skidt til. Han fortæller, at han i årenes løb flere gange har været tæt på at bryde sammen som følge af sorgen.

Derfor begyndte han også i en periode at boksetræne for at komme ud med sine frustrationer:

- Jeg var på grænsen til at slå nogle, og så var det lettere at slå nogle med boksehandsker, fortæller han og opfordrer på baggrund af sin egen erfaring andre, der kæmper med psyken, til at opsøge hjælp:

- Alle har deres egne problemer. Der findes måder og midler til at bearbejde disse og klare livet i al almindelighed, og ikke nok med at det kan gøre tingene bedre for dig, kan det også gøre det bedre for alle dem, der holder af og bekymrer sig for dig.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: