FOTO: Her overlader den svenske kongefamilie INTET til tilfældighederne

Der er ikke meget overladt til tilfældighederne, når den svenske kongefamilie stiller op til sommerfotografering

Mens den danske kongefamilie for første gang i flere år valgte at aflyse den traditionsrige sommerfotografering på Gråsten Slot sidste uge, så lever traditionen om en kongelig sommerhilsen i bedste velgående blandt vores kronede naboer mod nord.

I Sverige har kongefamilien for andet år i træk stillet op til sommerfoto på Solliden, og her har kong Carl Gustav og dronning Silvia ikke alene formået at samle hele familien - de har også fået alle generationer farvekoordineret efter alle kunstens regler.

Faktisk lader det til, at der har været en stylist involveret for at sikre den helt rigtige lyseblå nuance til - næsten - alle medlemmer af de  svenske kongelige.

Hele den svenske kongefamilie samlet tidligere på måneden. Foto: Jonas Ekströmer/kungahuset.se
Hele den svenske kongefamilie samlet tidligere på måneden. Foto: Jonas Ekströmer/kungahuset.se
 

- Kongefamilien ønsker glædelig sommer fra Solliden slot på Öland, lyder det på det svenske hofs hjemmeside.

Bagest fra venstre er det Chris O'Neill, prins Carl Philip, hans gravide kone prinsesse Sofia med deres søn, etårige prins Alexander, kong Carl Gustav, prins Daniel, prinsesse Madeleine med sin treårige datter, Leonore, og sønnen prins Nicolas ved siden af, dronning Silvia, og prinsesse Estelle ved siden af sin mor, kronprinsesse Victoria, der har lillebror, prins Oscar, på skødet.

På Kongehusets Instagram-profil er følgerne generelt meget begejstrede for de nye sommerbillede, der efter alt at dømme er taget på kronprinsesse Victorias 40-års fødselsdag.

Kendte de ikke dresscoden?
Enkelte laver dog sjov med, at Madeleine og hendes svigerinde, Sofia, er de eneste, der ikke har fulgt den blåblodede families ditto farvevalg.

- Alle er i blåt undtagen Sofia og Madeleine, skriver en.

- Der er nogen, der glemte at fortælle prinsesse Madeleine og prinsesse Sofia, hvad dresscoden var, skriver en anden.

- Smukt billede, men det er her, min OCD slår til... Alle er klædt i blåt bortset fra Madde og Sofia. Hvad skete der, lyder det fra en tredje efterfulgt at en smiley.

Der er i øvrigt ingen tvivl om, at blå er den svenske kongefamilies farve. Også sidste år havde familien farvekoordineret garderoben forud for fotograferingen - dog ikke nær så gennemført som i år.

I juli 2016 havde en del af den svenske kongefamilie også klædt sig i lyseblå. Foto: Anna-Lene Ahlström, The Royal Court
I juli 2016 havde en del af den svenske kongefamilie også klædt sig i lyseblå. Foto: Anna-Lene Ahlström, The Royal Court
 

Prins Daniel taler ud om sin alvorlige sygdom

Herhjemme har den danske kongefamilie vist aldrig haft en nær så striks dresscode. Til gengæld vakte dronning Margrethes blomstrede regnjakke stor begejstring på de sociale medier, da hun sammen med Frederik, Mary og deres fire børn tog imod Gråsten Ringriderforening sidste weekend.

Dronning Margrethe tog imod Gråsten Ringriderforenings optog på Gråsten Slot sammen med Kronprinsfamilien. Foto: /ritzau/ Ernst van Norde
Dronning Margrethe tog imod Gråsten Ringriderforenings optog på Gråsten Slot sammen med Kronprinsfamilien. Foto: /ritzau/ Ernst van Norde

Kærligheden skyller ned over dronningen: Den frakke må jeg have

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.