Annonce:
Annonce:

Giver kong Charles seks år på tronen

Både kongen og dronningen ser udslidte ud

Kong Charles fik sent gang i karrieren. Foto: Hugo Burnand/Royal Household 202/Reuters
Kong Charles fik sent gang i karrieren. Foto: Hugo Burnand/Royal Household 202/Reuters
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Det er hårdt, når ens karriereforløb afhænger af, om ens mor eller far dør. Men det er tilfældet for de kongelige, der står på spring til kronen.

Kong Charles fik en menneskealder på bænken, for først da dronning Elizabeth gik bort i september, 96 år gammel, kunne hendes søn komme til, og han nåede at blive 74 år, før der var fremdrift på jobfronten.

Nu er han så også med kroningen officielt blevet konge af Storbritannien, og under den traditionsrige ceremoni, så man et aldrende, stivbenet ægtepar blive konge og dronning i 'verdens øjne'.

Ifølge den tidligere BBC-programleder Jenni Murray, der selv er pensionist, lignede kongen en træt og udslidt mand.

Annonce:

I en kommentar i Daily Mail skriver den gamle BBC-journalist, at hun giver kong Charles seks år på tronen, og hun sætter spørgsmålstegn ved, at han overhovedet har energi og kræfter til jobbet som konge - altså om han kan håndtere presset i fremtiden.

'På grund af det trætte, slidte ægtepar spurgte jeg mig selv, hvor længe der vil være til den næste kroning,' skriver hun.

Håbet om, at kong Charles og dronning Camilla beslutter sig for en tidlig pensionering, er hun ikke ene om at have i Storbritannien. Mange ser gerne, at den nuværende prins af Wales ikke skal hænge på sømmet lige så længe som sin far.

'Jeg håber naturligvis, at kongen har arvet de ekstraordinære gener, som bragte hans mormor ind i det næste århundrede (dronningemoderen blev 101 år), og hans mor og far ind i 90'erne, men jeg kan ikke huske, at nogen af dem nogensinde har set så trætte ud offentligt, som kong Charles og dronning Camilla gjorde under kroningen', skriver Murray.

Tusindvis af mennesker stod i gaderne for at få et glimt af kong Charles på vej til og fra Westminster Abbey. På turen tilbage udviklede det sig dog, da en af hestene, der fulgte kareten, brød ud af processionen og løb ind i menneskemængden

Kong Charles' kroning gik ikke helt som planlagt. Pludselig gik en hest amok blandt de mange tilskuere.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: