Indkalder til krisemøde

Britiske dronning Elizabeth har indkaldt til krisemøde mandag, hvor fremtiden for Harry og Meghan skal diskuteres. Det skriver flere internationale medier

Dronning Elizabeth har indkaldt til familiemøde mandag, hvor fremtiden for Harry og Meghan skal diskuteres. Det skriver flere internationale medier, bl.a. BBC, Sky News og CNN.

Deltagerne i mødet er dronningen selv, prins Charles, prins William og prins Harry. Meghan Markle er i Canada, men det ventes, at hun er med over en telefonlinje.

Det vil være første gang, at den royale familie samles, siden prins Harry og hertuginde Meghan meldte ud, at de træder tilbage som 'fremtrædende' medlemmer af kongefamilien.

Foto: Daniel Leal-Olivas/Pool/AFP/Ritzau Scanpix Intl. kongelige Harry og Meghan træder tilbage

På mødet, som afholdes på Sandringham - Elizabeths private hjem i Norfolk, skal parrets fremtidige rolle diskuteres. Ifølge BBC forventes det ikke, at familien kommer frem til en endelig løsning mandag, men forhåbentlig bliver de enige om, hvad 'næste skridt' skal være.

Ingen fra det britiske kongehus vidste, at Harry og Meghan ville træde tilbage, hvilket ifølge BBC skulle have 'skuffet' og 'såret' flere fremtrædende royale medlemmer.

Buckingham Palace har tidligere udsendt en meget kortfattet pressemeddelelse om Harry og Meghans beslutning. De skriver, at drøftelserne med parret er på et 'tidligt stadie'.

'Vi forstår deres beslutning om at vælge en anden tilgang, men der er komplicerede problemer, som vil tage tid at gennemgå', står der i den officielle udtalelse.

126 kommentarer
Vis kommentarer