Indtægten styrtdykker

Den norske prinsesse Märtha Louise tjener ikke længere så godt på sin engleskole

Märtha Louise har tidligere været gift med Ari Behn. I dag danner hun par med shaman Durek, som prinsessens kæreste vil kaldes. Foto: DR
Märtha Louise har tidligere været gift med Ari Behn. I dag danner hun par med shaman Durek, som prinsessens kæreste vil kaldes. Foto: DR
Følg Underholdning
Følg Kongelige

I Danmark er løn ofte noget, der ikke bliver talt så højt om. Det gælder også, når snakken falder på, hvad man har stående på bankbogen.

I Norge er der derimod fuldstændig åbenhed om den slags, og tirsdag morgen er de helt friske tal fra skatte-etaten, som det hedder deroppe, blevet offentliggjort.

Tallene afslører også, hvad flere af kongefamiliens medlemmer har at gøre godt med. Blandt andet viser den nyeste opgørelse, at Märtha Louises indtjening det seneste år er styrtdykket.

Efter hård kritik: Nu retter hun ind

Den 48-årige datter af kong Harald og dronning Sonja har siden 2007 drevet den såkaldte engleskole med Elisabeth Nordeng. Sammen har de tjent millioner på at undervise og holde foredrag om deres engletro, men det seneste år er indtjeningen gået markant ned.

Det er norske seher.no, der har kigget på de friske tal, og de skriver, at mens Märtha Louise i 2017 havde en indtægt på 1,87 millioner norske kroner, så var den i 2018 faldet til lige omkring 600.000 norske kroner.

Også prinsessen personlige formue er blevet reduceret væsentligt det seneste år. Fra 4,9 millioner i 2017 til godt to millioner i 2018.

Kongen kalder Engle-prinsesse til orden

Kongeparrets indtægter og formue fremgår ikke af de officielle tal fra skatte-etaten. Heller ikke tallene for kronprinsparret er offentlige, fordi de har fælles børn under 20 år. Derfor er de friholdt for at skulle oplyse den slags.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU