Kæmpe drama før brylluppet: Hvem skal nu give Meghan Markle væk?

Meghan Markles far, Thomas Markle, deltager efter alt at dømme ikke i sin yngste datters bryllup

Meghan Markles far dukker ikke op til brylluppet. Bliver klogere på familien Markle her

Eventyrene har lært os, at prinsessen skal grueligt meget igennem, før hun kan få sin prins.

Det samme er i den grad tilfældet for skuespilleren Meghan Markle, der siger ja til engelske prins Harry på lørdag.

Lige siden parret offentliggjorde deres forlovelse i oktober har hendes familie ikke skabt andet end problemer, og mandag kom det så frem, at hendes far, 73-årige Thomas Markle, som 36-årige Markle ikke har været særlig tæt knyttet til, ikke vil føre hende op ad kirkegulvet.

Harry og Meghan på deres forlovelsesdag. Foto: AP
Harry og Meghan på deres forlovelsesdag. Foto: AP
 

Medie: Meghan Markles far melder afbud til bryllup

Det skyldes en temmelig uheldig sag, hvor 73-årige Thomas Markle angiveligt skulle modtaget penge af en paparazzifotograf for at få taget billeder, hvor han blandt andet kunne ses i færd med at kigge på billeder af sin datter og hendes tilkommende på nettet. Det skrev Daily Mail søndag.

Thomas Markle har ellers - modsat sine to ældste børn - været helt tavs over for pressen, og ifølge hans ældste datter, Samantha, var det da også hendes idé at få taget billederne. Thomas Markle selv har forklaret til amerikanske TMZ, at han blot ønskede at forbedre sit image, efter der havde været uflatterende billeder af ham, der køber øl og ser 'uhumsk' ud, fremme i pressen.

Nu har han så meldt afbud for ikke at ydmyge sin datter yderligere, men også fordi, han et hjerteanfald for en uge siden, som han har forklaret TMZ.

Ingen af Meghan Markles to ældre halvsøskende er nært knyttet til hende og er da heller ikke blevet inviteret til brylluppet - til deres store fortrydelse.

Nyt kongeligt drama: Meghan Markles svigerinde smidt i fængsel

Usikkerhed før den store dag
Men nu er det helt store spørgsmål naturligvis: Hvem skal give Meghan Markle væk i kirken?

Overfor TMZ gætter Thomas Markle på, at Meghans mor, Doria Ragland, som han blev skilt fra, da Meghan var seks år, vil overtage hans hverv.

Meghan Markle fotograferet med sin mor, Doria Ragland, til Invictus Games i Toronto, hvor også prins Harry deltog. Foto: AP
Meghan Markle fotograferet med sin mor, Doria Ragland, til Invictus Games i Toronto, hvor også prins Harry deltog. Foto: AP

Engelske medier peger ligeledes på Doria Ragland som det oplagte bud, men enkelte peger også på, at Meghan Markle kunne vælge at gå alene op ad kirkegulvet eller - mere kuriøst - at hendes kommende svigerfar, prins Charles, kunne give hende væk.

Der foreligger ikke nogen officiel udmelding endnu.

Kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen peger på, at det er en situation helt uden fortilfælde, men han mener ikke, at det vil skade parret.

- Jeg er overbevist om, at det ikke vil skade det unge pars popularitet. De fleste vil nok mene, at det ikke er hendes skyld, og der er i forvejen stor sympati for Harry og Meghan, forklarer han til Ekstra Bladet.

- Der er ikke som tidligere, hvor de kongelige skulle være en institution. Nu synes folk, at de kongelige også skal have lov til at være almindelige mennesker, og her får man jo lov til at se personen bag facaden, tilføjer han.

Søsteren raser over Meghan: Hjælp far med penge

Beder om forståelse
Officielt har det engelske hof ikke bekræftet, at Thomas Markle ikke deltager i sin datters bryllup, men blot udbedt sig forståelse fra offentligheden.

- Dette er et dybt personligt øjeblik for frøken Markle i dagene op til hendes bryllup. Hun og prins Harry beder endnu engang om forståelse og respekt for Thomas Markle i denne svære situation, lød det fra en talsperson for kongefamilien sent mandag.

Oprindelig var det planen, at Thomas Markle sammen med sin ekskone skulle komme til te på slottet forud for brylluppet. Nu ser det ud til, at det kun bliver Meghan Markles mor - selvom den kommende brud ifølge Daily Mail skulle have tryglet sin far om at komme på trods af paparazziskandalen.

Kongeligt drama: Meghan Markles familie raser over Harry