'Konge'-stunt på balkonen: Derfor hylder verden unge prins Sverre Magnus

Den 11-årige Sverre Magnus bliver hyldet verden over for sin 'dabbing' for øjnene af verdenspressen

Se Sverre Magnus' stunt. OBS: Ekstra Bladet har redigeret lidt i optagelserne. Video: NTB Scanpix

Se klippet øverst i artiklen. HUSK LYD!

- Helt konge!

Sådan lyder reaktionerne ovenpå prins Sverre Magnus' optræden på slotsbalkonen i anledning af bedsteforældrenes fælles 80-års fødselsdag i går.

Mens andre børn kan gå op på værelset og se fjernsyn eller stene iPad, hvis en familiebegivenhed bliver lidt for lang og kedelig, har de kongelige ikke samme muligheder.

Til gengæld har de små kronede hoveder en hel del flere tilskuere, hvis de får lyst til at underholde - og dét havde den 11-årige prins.

Foran tusinder af fremmødte nordmænd lavede Sverre Magnus et såkaldt 'dab' - en dansebevægelse, der er blevet meget kendt de sidste par år.

Sverre Magnus til venstre i billedet på slotbalkonen med hele familien. Foto: NTB Scanpix via AP
Sverre Magnus til venstre i billedet på slotbalkonen med hele familien. Foto: NTB Scanpix via AP
 

Prinsens cool move er blevet hyldet både hjemme og i udlandet, selvom det må siges at være lidt af et brud på den til tider kedelige, kongelige etikette.

Noget tyder i øvrigt på, at de norske kongelige bare ER mere cool end kongelige er flest.

Sverre Magnus' halvstorebror, Marius, har eksempelvis haft en lille rolle i den norske hitserie 'Skam', og under gallamiddagen tirsdag smed hans far, kronprins Haakon, sit skæg og var pludselig glatbarberet for første gang i 16 år.

Hans mor, kronprinsesse Mette-Marit var blandt de første royale med egen Twitter-profil - og nå ja, og så der er hans faster, prinsesse Märtha Louise, der taler med engle. Behøver vi sige mere...?

Skæggeste nyhed i 16 år: Kronprins Haakon forvandlet