Annonce:
Annonce:

Kongehusekspert vurderer: - Aflyser ikke

Lars Hovbakke Sørensen tror ikke, at den danske dronning aflyser fejringen af sit regeringsjubilæum, selvom dronning Elizabeths helbred er alvorligt svækket

Dronning Margrethe holder fast i sit regeringsjubilæum, vurderer kongehuseksperten. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Dronning Margrethe holder fast i sit regeringsjubilæum, vurderer kongehuseksperten. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Det står alvorligt til med dronning Elizabeth, der ifølge en meddelelse fra det britiske kongehus er så svækket, at hendes læger er bekymrede for hendes situation.

Den britiske dronning befinder sig på slottet Balmoral i Skotland, og alle hendes fire børn er ifølge BBC enten i eller på vej til Skotland for at være ved hendes side.

Ifølge den danske kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen tyder det på, at den er helt gal med den britiske dronning.

- Det tyder på, at det er meget alvorligt, når man melder ud på den måde. I sådan en situation er det meget naturligt, at man melder ud, så folk ved, at der foregår noget alvorligt og er forberedte på, at der kan ske noget. Man ville ikke gøre det, hvis ikke der var en særlig grund til det, siger han til Ekstra Bladet.

Annonce:

Holder fast
Samtidig står Danmarks dronning over for en storstilet fejring af sit 50-års regeringsjubilæum med festligheder over hele den kommende weekend.

Men selvom det altså står ganske alvorligt til med hendes britiske kollega, vurderer Lars Hovbakke Sørensen, at dronning Margrethe efter al sandsynlighed vil holde fast i fejringen.

- Det er noget, man har forberedt længe i det danske kongehus, så jeg tror ikke umiddelbart, at man kommer til at aflyse, selvom der sker noget i det britiske kongehus, og at det er noget så alvorligt, som hvis dronning Elizabeth er alvorligt syg eller i værste fald dør, siger Lars Hovbakke Sørensen og fortsætter:

- Det kan være, at man laver om på nogle af planerne, det kan man godt finde på at gøre. Men jeg tror ikke, at man vil aflyse det eller foretage større ændringer.

Et af de seneste billeder, der er taget af dronning Elizabeth, er fra, da hun tidligere på ugen modtog den nyudnævnte premierminister, Liz Truss på Balmoral. Foto: Reuters
Et af de seneste billeder, der er taget af dronning Elizabeth, er fra, da hun tidligere på ugen modtog den nyudnævnte premierminister, Liz Truss på Balmoral. Foto: Reuters
 

Annonce:

Lars Hovbakke Sørensen understreger dog, at det er svært at spå om, så længe der er usikkerhed om dronning Elizabeths tilstand. Eksperten forklarer dog, at den britiske dronning ikke kommer til at mangle rundt om bordet, når festmiddagen for Danmarks dronning skal indtages .

- De kender jo hinanden rigtig godt, men det britiske og det danske kongehus er ikke dem, der har mest med hinanden at gøre i det daglige. Det var noget andet, hvis det var et af de nordiske kongehuse, som jo spiller en stor rolle, også når der er fester i det danske kongehus. Der har man et tættere familiært bånd, og man har tradition for at deltage i hinandens fester. Dronning Elizabeth skulle ikke have været med til dronning Margrethes regeringsjubilæum alligevel, siger han.

Ekstra Bladet har spurgt det danske kongehus, om dronning Elizabeths helbredstilstand får betydning for jubilæet, men det har ikke været muligt at få en kommentar.

Ekstra Bladet følger reaktionerne på dronning Elizabeths svækkede helbred tæt i vores liveblog, som du kan læse her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: