Kongelig dåb: Prinsen døbt med kildevand

Sveriges lille prins Oscar sov sødt på sin mors arm det meste af dåbshandlingen i Slottskyrkan i Stockholm

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Storesøster, prinsesse Estelle, så til med store øjne, da Sveriges lille prins Oscar Carl Oluf fredag blev døbt med kildevand fra Öland i Slottskyrkan i Stockholms slot.

Kort efter faldt han trygt i søvn på sin mors arm, mens ceremonien fortsatte i den fyldte kirke.

Inden dåbshandlingen læste kronprins Frederik op fra teksten i Markus Evangeliet, hvor Jesus siger: Lad de små børn komme til mig.

Kronprins Frederik er en af tre kongelige faddere. Også kronprinsessens lillesøster, den svenske prinsesse Madeleine, og den norske kronprinsesse, Mette-Marit, er faddere til prinsen sammen med to slægtninge til parret.

Spansk konge på hemmeligt visit i Danmark

Dagens hovedperson, der er kronprinsesse Victoria og prins Daniel første søn, blev døbt i en dåbskjole fra 1906.

Kjolen er siden blevet brugt ved alle kongelige dåbshandlinger i familien. Det betyder, at blandt andre dronning Ingrid, den svenske kong Carl Gustaf, hans fire søstre og hans tre børn og børnebørn har båret den.

(Foto: AP)
(Foto: AP)
 

Prins Oscar blev født 2. marts og er det svenske kronprinspars andet barn og det svenske kongepars fjerde af fem børnebørn.

Da prinsesse Estelle blev døbt 21. april 2012 i samme kirke, stod kronprinsesse Mary fadder til prinsessen, der hedder Mary til mellemnavn.

Hov! Han glemte den lille prinsesse

Det danske kronprinspar er nære venner med det svenske kronprinspar og det norske, og da prins Christian blev døbt, var kronprinsesse Victoria og det norske kronprinspar, Haakon og Mette-Marit, blandt fadderne.

Efter dåbsceremonien er der frokost for inviterede gæster. Det tæller den nærmeste familie, udenlandske kongehuse, repræsentanter for Riksdagen, regeringen og det officielle Sverige.

Flere royale afbud: Carl Gustaf snart helt alene i Stockholm

På gæstelisten står også prins Nicolas, prinsesse Leonore, begge børn af prinsesse Madeleine og Christopher O'Neill, mens to måneder gamle Alexander, prins Carl Philip og prinsesse Sophias søn, må blive hjemme.

Prins Oscar, der også er hertug af Skåne, blev i dagens anledning hyldet med en salut af 21 skud.

Snart venter endnu en barnedåb i Sverige, når prins Alexander, der er født i april, skal døbes.

Kronprinsesse Victoria inviterer til Oscars barnedåb