Annonce:
Annonce:

Meghan og Harry takker af

Harry og Meghan bytter den royale tilværelse i Storbritannien ud med et mere uafhængigt liv i Los Angeles og har takket af på Instagram

Her ses prins Harry og hans hustru, Meghan, på deres sidste officielle optræden som royale den 9. marts. Tirsdag får de frataget deres apanage og royale titler. Foto: Henry Nicholls/Reuters
Her ses prins Harry og hans hustru, Meghan, på deres sidste officielle optræden som royale den 9. marts. Tirsdag får de frataget deres apanage og royale titler. Foto: Henry Nicholls/Reuters
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Prins Harry og hans hustru, Meghan, træder tirsdag tilbage som seniormedlemmer i det britiske kongehus.

I stedet begynder parret og deres søn et nyt liv i Californien, hvor de allerede er flyttet til, efter at de i januar meddelte, at de ønskede et mere uafhængigt liv.

Beslutningen betyder, at Harry og Meghan ikke længere vil udføre opgaver på vegne af dronning Elizabeth. De opgiver samtidig deres apanage og royale titler.

Harry og Meghan vil desuden tage en pause fra deres Instagram-profil under navnet 'Sussex Royals'. Det skriver de i et opslag mandag aften, hvor de tager afsked med deres 11 millioner følgere for en periode.

- Selvom I måske ikke ser os her, fortsætter arbejdet. Tak for dette fællesskab, for støtte, inspiration og fælles engagement for det gode i verden.

Annonce:

- Vi ser frem til snart at genoptage forbindelsen med jer. I har været fantastiske, lyder det i opslaget, der er underskrevet 'Harry og Meghan'.

Harry, der er søn af prinsesse Diana, har tidligere udtalt, at det ikke har været en nem beslutning at træde ud af det britiske kongehus.

Han har blandt andet angivet den britiske presses voldsomme bevågenhed og til tider kritiske tilgang til parret som en af årsagerne til beslutningen.

Parret vil dog stadig være kendt som hertug og hertuginde af Sussex. Hvordan parret fremover vil optræde i offentligheden står endnu ikke klart.

Historiker og lektor ved Københavns Universitet Sebastian Olden Jørgensen peger på, at de kan skæve til det danske kongehus.

- Grevinde Alexandra forlod sådan set også kongehuset. Men i offentlighedens øjne har hun været med. Det kan være, det samme sker med Harry og Meghan. Det kommer utrolig meget an på dem, siger Sebastian Olden Jørgensen.

Annonce:

Tidligere var det ventet, at Harry og Meghan ville slå sig ned i Canada, hvor de tidligere på året boede.

Men i stedet bliver Californien tilsyneladende deres nye hjemstat. Her er Meghan født og opvokset.

Harry og Meghan mødtes på en blind date i juli 2016. Efter to dates i London tog de til Botswana i Afrika sammen.

Efter cirka halvandet års forhold friede Harry til Meghan i november 2017. De blev gift i maj 2018 og fik sønnen Archie den 6. maj 2019.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: