Nedturen fortsætter: Prins Andrew droppet som protektor

Royal Philharmonic Orchestra siger farvel til prinsen efter den seneste tids ballade

Dronning Elizabeths søn er havnet i strid modvind. Foto: Ben Stansall/Ritzau Scanpix
Dronning Elizabeths søn er havnet i strid modvind. Foto: Ben Stansall/Ritzau Scanpix
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Prins Andrews liv er et stort kaos disse dage.

Tidligere på ugen annoncerede prinsen selv, at han har bedt om at blive fritaget for officielle forpligtelser på ubestemt tid.

Herefter trak flere sponsorer sig, og fredag annoncerer Royal Philharmonic Orchestra, at de dropper hertugen af York som protektor for orkestret. Det skriver de i en pressemeddelelse.

'Efter hertugen af Yorks meddelelse om, at han vil trække sig fra det offentlige liv, mødtes ledelsesrepræsentanter for Royal Philharmonic Orchestra (RPO) med prins Andrews kontor torsdag eftermiddag. På et efterfølgende møde i RPO-bestyrelsen blev det besluttet, at orkesteret skal sige farvel til vores protektor med øjeblikkelig virkning.'

Artiklen fortsætter under billedet ...

På dette billede fra 2001 ses prins Andrew sammen med dengang 17-årige Virginia Roberts Giuffre, som anklager Epstein for at holde hende som sexslave og prins Andrew for at have misbrugt hende. Foto: Shutterstock
På dette billede fra 2001 ses prins Andrew sammen med dengang 17-årige Virginia Roberts Giuffre, som anklager Epstein for at holde hende som sexslave og prins Andrew for at have misbrugt hende. Foto: Shutterstock

Særlig forbindelse
Det sker på baggrund af de voldtægtsanklager, der er blevet fremsat mod prins Andrew i forbindelse med sagen mod den nu afdøde amerikanske sexdømte Jeffrey Epstein.

Prinsen havde særlige forbindelser til Epstein, som stod anklaget for menneskehandel og overgreb mod adskillige mindreårige piger. Finansmanden hængte sig selv i sin celle i Manhattan Correctional Center i august.

I weekenden talte den britiske prins for første gang i sagen over for BBC om sit forhold til kvinden Virginia Roberts Giuffre, som beskylder prinsen for at have misbrugt hende seksuelt.

Efterfølgende betragter flere kommunikationseksperter interviewet som decideret 'katastrofalt'. De mener, at prins Andrews forklaringer viser mangel på dømmekraft. Derudover viste hans udtalelser ikke empati over for Epsteins ofre, hed det.

OVERBLIK: Det sagde prins Andrew i kritiseret interview

Hvorfor besøgte Storbritanniens prins Andrew den dømte sexforbryder Jeffrey Epstein i New York? Kendte han til Epsteins påståede omgang med mindreårige piger?

Og havde prins Andrew selv sex med en ung kvinde (Virginia Roberts) fra kredsen omkring Jeffrey Epstein? En lang række spørgsmål om prinsens kontakt til den nu afdøde finansmand blev stillet i et interview på BBC lørdag.

Læs et udsnit af spørgsmålene og svarene fra interviewet her:

Spørgsmål: Du overnattede hjemme hos en dømt sexforbryder?

- Det var et bekvemt sted at overnatte. Jeg har gennemgået dette i mit hoved så mange gange. Når alt kommer til alt - i bagklogskabens lys - var det bestemt forkert at gøre.

- Men på det tidspunkt følte jeg, at det var det mest hæderlige og rigtige at gøre, og jeg indrømmer fuldt ud, at min dømmekraft sandsynligvis var farvet af min tendens til at være for hæderlig, men det er nok bare, sådan det er.

Spørgsmål: Fortryder du hele dit venskab med Epstein?

- Stadig ikke, og grunden til det er, at de mennesker, jeg mødte, og de muligheder, jeg fik - enten af ham eller på grund af ham - var meget brugbare.

- Han var ikke selv så tæt på mig, som du måske tror, vi var ikke så tætte. Så derfor ja, jeg ville opholde mig i hans hjem, men det var på grund af hans kæreste, ikke på grund af ham.

Spørgsmål: En af de kvinder, der har anklaget Epstein - Virginia Roberts - har fremsat beskyldninger mod dig også. Hun siger, at hun mødte dig i 2001 (...) Hun havde sex med dig (...) Dit svar?

- Jeg har ingen erindring om nogensinde at have mødt denne kvinde, overhovedet ikke.

Spørgsmål: Hun har været meget specifik om den aften. Hun har beskrevet, at hun dansede med dig. Og at du svedte voldsomt (...)?

- Der er et lille problem med sveden, fordi jeg har en besynderlig medicinsk lidelse, som består i, at jeg ikke svedte på det tidspunkt (...) fordi jeg havde fået det, jeg vil beskrive som en overdosis af adrenalin i Falklandskrigen, da jeg blev beskudt. Det var næsten umuligt for mig at svede.

Spørgsmål: Er der nogen mulighed for, at du kan have haft sex med denne unge kvinde eller en hvilken som helst anden unge kvinde - handlet af Jeffrey Epstein - i nogen af hans boliger?

- Hvis du er en mand, er det en positiv handling at have sex med nogen. Du er nødt til at tage affære på en positiv måde, og hvis du forsøger at fortrænge det, er det meget svært at glemme en positiv handling, og jeg erindrer ingenting.

Kilde: BBC.

Britisk prins fritaget for forpligtelser på ubestemt tid

 

LIGE NU
BREAKINGBREAKING

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind