Prins William på forside af homo-magasin

Den britiske prins taler ud om homofobi i Storbritannien

Der er nok visse konservative homofobiske folk, der vil få kaffen galt i halsen, når i de britiske kiosker i july måned kan se selveste prins William på forsiden af homo-magasinet 'Attitude'.

Her ser man en smilende prins William og på bladets forside står der: 'Vi skriver historie - prins William møder Attitude'.

Og overskriften er så krydret med et citat fra prins William: Ingen skal mobbes for deres seksualitet eller for noget andet.

 

Og med billedet skriver prins William sig ind i den britiske royale historie som den første kongelige, der har været på forsiden af et homo-magasin. Det skal dog lige siges, at hans mor prinsesse Diana, der var protektor for den britiske organisation 'National Aids Trust' var på forsiden af 'Gay Times' i 1997, hvor hun blev hyldet efter sin død.

Det er Dianas bror, Charles Spencer, der har åbnet op for muligheden for, at turister med økonomien i orden kan få en unik oplevelse i det afdøde ikons seng. (Foto: AP Photo/Denis Paquin) Ferie Royal hotelseng: Nu kan du sove i prinsesse Dianas seng

Ideen til prins Williams tilstedeværelse på 'Attitudes' forside blev skabt, da prins William inviterede magasinet til Kensington Palace og bad dem om at tage homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede personer med til det royale slot for at høre deres erfaringer omkring mobning samt diskutere, hvilken indflydelse mobning kan få for disse personers mentale helbred.

Kæmp mod mobning
I interviewet med Attitude fortæller prins William blandt andet følgende:

- Ingen skal mobbes for deres seksualitet eller for noget andet, og ingen skal udsættes for det had, som disse unge folk har været udsat for i deres liv.  De unge homoseksuelle, lesbiske og transkønnede mennesker, jeg har mødt gennem Attitude er virkelig modige, når de taler ud om deres problemer og giver håb til andre, der netop nu bliver moppet på forfærdelig vis. Deres styrke og optimisme kan være med til, at vi andre kæmper mod mobning alle steder, hvor vi møder den.

Det er ikke sikkert, at dronning Elizabeth vil smile så muntert, hvis kinierne pludselige bliver rigtig sure over hendes udtalelser. (Foto: AP) Intl. kongelige Ups: Britisk dronning fornærmer Kina

Den nye udgave af Attitude samt temaet omkring mobning og hadforbrydelser mod homoseksuelle kommer på et tiltrængt tidspunkt netop i kølvandet på massakren i Orlando, hvor 49 mennesker på en  Gay-bar brutalt blev myrdet.

Juli-udgaven med prins William på forsiden kan allerede købes i de britiske kiosker fra på næste onsdag.

Nye billeder af prinsesse Charlotte. (Foto: AP). Kongelige Prinsessen fylder et år: Se Kates søde billeder

 

 

 

 

 

 

 

5 kommentarer
Vis kommentarer