Problemer i kongehuset: Skal aflevere gaverne tilbage

Meghan Markle, der for nyligt blev hertuginde i England, skal aflevere størstedelen af sine fødselsdagsgaver, da hun nu skal følge kongehusets retningslinjer

Meghan Markle har med stor sandsyndlighed leveret størstedelen af sine bryllups- og fødselsdagsgaver tilbage. FOTO: Steve Parsons / AP.
Meghan Markle har med stor sandsyndlighed leveret størstedelen af sine bryllups- og fødselsdagsgaver tilbage. FOTO: Steve Parsons / AP.
Følg Underholdning
Følg Kongelige

De fleste elsker at få gaver. Det samme gør sig nok gældende for de kongelige, men det kan blive en penibel situation, hvis man har købt en dyr gave til sin yndlingsprins- eller prinsesse.

Man risikerer nemlig at få gaven lige tilbage i hovedet, i hvert fald hvis gaven er tiltænkt en engelsk kongelig, skriver The Mirror.

Den britiske royale familie må nemlig ikke modtage gaver til en værdi over 1200 kroner. Medmindre gaven er fra et andet medlem af kongefamilien.

De kongelige retningslinjer lyder således:

'Det altoverskyggende princip, når det handler om gaver til kongefamilien, lyder, at ingen gaver, herunder også tjenester eller ophold, skal accepteres, hvis de sætter medlemmet af den kongelige familie i gæld til gavegiveren'.

Bryllups- og fødselsdagsgaver
Disse retningslinjer blev gjort gældende forleden, da den nyslåede hertuginde af Sussex og kone til Prins Harry, Meghan Markle, kunne fejre sin 37 års fødselsdag.

I stedet for at nyde fødselsdagsgaverne, måtte hun aflevere de fleste af gaverne tilbage til giverne, da det kun er meget specifikke folk, hun må modtage dyre gaver fra.

Kongefamilien må acceptere gaver, der har et beløb på over 1200 kroner, hvis giveren er en af de andre kongelige, offentlige instanser, forsvaret og velgørenhedsorganisationer, så længe de er engelske.

Der er selvfølgelig en undtagelse til reglen, og det er, hvis en gave bliver givet som en souvenir under et kongeligt besøg.

Medlemmer af kongefamilien må kun modtage gaver fra fans, hvis de opfylder et af disse tre krav.

  1. Blomster eller mad
  2. Bøger, der bliver givet af forfatteren.
  3. Gaven koster under cirka 1200 kroner.

Meghans far gør det igen: - Det ville være nemmere, hvis jeg var død

Royal familie skaber nye overskrifter: Skal søster være med i realityshow?

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+