Provo-prinsen Ari Behn taler ud om skilsmissen: Føles som om jeg dør hver dag

I august blev forfatteren Ari Behn skilt fra den norske prinsesse Märtha Louise. Nu har han givet et stort interview om sit nye liv

Ari Behns nye liv har blandt andet budt på et chok over priserne i Rema 1000. Foto: All Over
Ari Behns nye liv har blandt andet budt på et chok over priserne i Rema 1000. Foto: All Over

Den norske forfatter og provokatør Ari Behn var allerede en kendis i hjemlandet, før han fandt sammen med den norske prinsesse Märtha Louise.

Han var en populær forfatter, der var opvokset i et marxistist kollektiv, som netop havde udgivet sin anmelderroste debutroman 'Trist som faen' i 1999. Og så var han en kendt kendt skikkelse i både det norske natteliv og på tv, hvor han chokerede med at ryge en joint for rullende kameraer.

Den flamboyante forfatter kaldte den dengang noget generte Märtha Louise for 'Norges mest sexede kvinde' i 2000, og ikke længe efter mødte de to hinanden gennem Aris mor, Marianne Solberg Behn, som Märtha Louise havde lært at kende gennem sin uddannelse i rosenterapi.

I marts 2001 blev deres forhold offentlig kendt, og i december blev de forlovet.

- Det er blevet sagt, at jeg stråler af lykke. Her er den mand, som gør, at jeg stråler. Her er manden, som jeg vil dele resten af mit liv med, fortalte en lykkelig Märtha Louise på pressemødet.

Märtha Louise og Ari Behn på deres bryllupsdag i 2002. Foto: All Over
Märtha Louise og Ari Behn på deres bryllupsdag i 2002. Foto: All Over

Norges Märtha Louise og Ari Behn ankommer til festforestillingen på Det Kongelige Teater i anledning af kronprins Frederiks bryllup, hvor han gifter sig med Mary Donaldson. (Foto: STORMLY HANSEN JESPER) Intl. kongelige Norges prinsesse Märtha Louise skal skilles

Året efter i maj 2002 sagde de ja til hinanden i Nidaros domkirke, og siden fulgte tre døtre, Maud Angelica, 14, Leah Isadora, 12 og otteårige Emma Tallulah.

Fra begyndelsen gjorde de tingene anderledes. Behn ville ikke have en prinsetitel og heller ikke repræsentere det norske kongehus. I stedet fortsatte han sit virke som forfatter, ligesom hans kone gik andre veje og blandt andet startede en 'engleskole'.

14 år nåede han og Märtha Louise at være gift, før de i august meddelte, at de skulle skilles.

- Livet kører ikke på skinner. Det har både Ari og jeg erfaret. Men allertydeligst bliver det nu, hvor livet har gjort nogle krumspring for os, som vi aldrig havde forudset. I disse dage går vi fra hinanden. Vi afslutter ægteskabet, men forbliver sammen i forældreskabet, oplyste Märtha Louise i en pressemeddelelse.

Hun og Ari deler forældremyndigheden over de tre døtre, der skiftes til at bo hos deres forældre, som bor tæt på hinanden. Og nu fortæller han om sit nye liv - helt uden kongerøgelse.

Det sker i et stort interview med det norske Dagbladet, og her kommer der både sjove episoder frem om livet som nu forhenværende 'prinsessegemal'.

Märtha Louise og Ari Behn til svenske Carl Philips bryllup i 2015. Foto: All Over
Märtha Louise og Ari Behn til svenske Carl Philips bryllup i 2015. Foto: All Over
 

Alex og Joachims skilmisse var den første i det danske kongehus i 160 år. Men parret er langt fra de eneste kongelige med knas i kærligheden. Foto: Thomas Borberg Danske kongelige Skilsmisser, utroskab og uægte børn: Her er de kongelige skandaler

Fik et chok i Rema 1000
I dag bor han i et hus Lommedalen cirka 20 kilometer uden for Oslo, hvor også ekskonen bor. Børnene indgå i en royal deleordning, hvor de bor halvdelen af tiden hos hver af deres forældre.

Og Ari skal vænne sig til et liv som helt almindelig ualmindelig nordmand. For eksempel er der ikke længere andre til at stå for indkøbene og gå i Rema 1000.

- Jeg troede faktisk, at en stor, firkantet Norvegia (norsk ost, red.) kostede 47 kroner, som for 16 år siden. Den koster 167. Jeg fik en chok, fortæller han i interviewet.

Her fremgår det også, at han har et 'vældig godt og nært forhold' til sin tidligere svigerfamilie. Duftlysene på badeværelset er indkøbt af svigermor - altså Norges dronning - fortæller den fraskilte forfatter.

Ari Behn har stadig et nært forhold til sin tidligere svigerfamiie. Her ses de forud for brylluppet i 2002. Foto: All Over
Ari Behn har stadig et nært forhold til sin tidligere svigerfamiie. Her ses de forud for brylluppet i 2002. Foto: All Over

Den yndige prinsesse Märtha Louise skal nu holde tale ved et sex-seminar. (foto: All Over Press) Intl. kongelige Norsk prinsesse på sex-seminar

Trods det gode forhold til både svigerforældre og sin tidligere hustru, har bruddet været svært.

- Alt sker på én gang. Bruddet, at jeg maler mere, end jeg skriver, at jeg må flytte fra mine børn og skabe en ny base for mig og dem. Det er en enorm forandring i mit liv. Man kan sammenligne det med et dødsfald. Jeg føler, at jeg dør hver dag, fortæller han ærligt i interviewet.

Han understreger dog, at han er god til at tage sig af sine børn og til at få det praktiske til at fungere. Tankerne om døden er nærmere en 'spirituel oplevelse af, at der sker noget helt nyt', tilføjer han.

Noget godt er der da kommet ud af skilmissen. Ari Behn noterer sig, at nordmændene lader til at kunne lide ham bedre, efter han ikke længere er gift ind i kongefamilien.

- Skilsmissen er nok lidt forsonende. 'Nu er han en af os igen'. Nordmmænd er fine, som du ved. Folk har været så søde mod mig. Det havde jeg faktisk ikke regnet med. (...) Men det sidste halve år har jeg virkelig følt mig omfavnet af det norske folk, slår han fast.

 

 

Prinsesse Märtha Louise af Norge taler ud om sin skilsmisse. Foto: All Over Intl. kongelige Prinsessen taler ud om skilsmissen i bedste sendetid