Annonce:
Annonce:

Retten afgør: Beskytter navne på 73 journalister

Det er ikke tilladt at offentliggøre navnene på de 73 journalister fra Mail on Sunday og Daily Mail, som anklages for overvågning af prins Harry og andre kendisser

Tirsdag udkom prins Harrys hans længe ventede personlige erindringsbog, 'Reserven', og den er spækket med afsløringerne om alt fra sex og stoffer til mord og intriger. Få overblikket her

Harrys bog-bombe: Her er alle afsløringerne
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Mandag var retten sat i London til et indledende retsmøde i sagen, hvor prins Harry, Elton John og andre prominente kendisser anklager aviserne Mail on Sunday og Daily Mail for at have overvåget dem.

Her blev det ifølge The Guardian afgjort, at det ikke er tilladt for pressen at bringe navnene på de i alt 73 journalister og redaktører, som er under anklage i sagen.

Ifølge avisen var det Catrin Evans, advokat for Associated Newspapers, som ejer Mail on Sunday og Daily Mail, der under retsmødet henviste til den Europæiske Menneskerettighedskonvention og fik gennemført forbuddet mod at viderebringe navnene på de anklagede.

Associated Niewspapers har dog bekræftet, at chefredaktør for Daily Mail Paul Dacre og tidligere chefredaktør for Mail on Sunday Peter Wright er på listen over anklagede.

Prins Harry og flere andre kendisser mener, at de er blevet overvåget ulovligt. Foto: Toby Melville/Ritzau Scanpix
Prins Harry og flere andre kendisser mener, at de er blevet overvåget ulovligt. Foto: Toby Melville/Ritzau Scanpix
 

Annonce:

Dukkede op
Prins Harry, der er bosat i USA, var helt uventet dukket op til mandagens retsmøde i den britiske Højesteret, og ifølge The Guardian sad han tavst  bagerst i retslokalet og tog noter.

Advokat David Sherbone, der repræsenterer prins Harry og flere andre i sagen, undrer sig ifølge The Guardian over argumenterne fra Associated Press, der normalt mener, at man af hensyn til pressefriheden skal kunne bringe navne på sigtede og tiltalte i andre sager.

- De siger, at der gælder andre regler for deres journalister, som er mistænkt for at have gjort noget galt, end der gør for andre mistænkte i andre sager, siger han ifølge avisen.

Ikke første gang
Det er langtfra første gang, at prins Harry har været i strid med Associated Newspaper. Tre gange har han tidligere hevet udgiveren i retten - blandt andet for telefonaflytning.

Også hans hustru, Meghan Markle, har sagsøgt Associated Newspaper for at krænke hendes privatliv.

Det gjorde hun, fordi avisen Mail on Sunday havde trykt dele af et brev, som Meghan Markle havde skrevet til sin far.

Den sag vandt hun i december 2021. Avisen skulle offentliggøre en undskyldning på sin forside og betale sagens omkostninger.

Parret har tidligere sagt, at de ingen interaktion ville have med flere britiske aviser - herunder Daily Mail.

Årets vinder af 'Paradise' blev udsat for en drug rape i 2021. Det fortæller hun i ugens udgave af 'Der er brev'. Lyt med herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: