Royal redningsaktion: Prinsen kunne ikke forhindre tragisk dødsfald

Prins William tog som helikopterpilot del i en redningsaktion torsdag aften, som på tragisk vis ikke kunne nå at afværge en teenager fra druknedøden

Prins William hjalp til i nødens stund som helikopterpilot, da en ung mand kom i vanskeligheder i en stor sø i Lee Valley Park i Cheshunt. Foto: JOHN STILLWELL/PA Photos
Prins William hjalp til i nødens stund som helikopterpilot, da en ung mand kom i vanskeligheder i en stor sø i Lee Valley Park i Cheshunt. Foto: JOHN STILLWELL/PA Photos
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Britiske redningsfolk var tirsdag aften i et hektisk kapløb med tiden om liv og død.

En ung teenager havde grundet det varme vejr i det sydlige England - nærmere bestemt Lee Valley Park i Cheshunt, Herts, lidt uden for London - begivet sig ud på en svømmetur i parkens store sø, hvor han endte i store vanskeligheder.

Prins William, som tidligere har arbejdet som helikopterpilot i den flyvende ambulance-tjeneste East Anglian Air Ambulance, bidrog med sin ekspertise som pilot og fløj i al hast den store redningshelikopter ud til ulykkesstedet.

Efter en times febrilsk eftersøgning af den nødstedte svømmer, kunne redningsfolkene til sidst hive den 16-årige dreng op af vandet og på tragisk vis konstatere, at den unge mand var omkommet.

Prinsen forlod bryllup: Kørte 160 kilometer for at hente sin kæreste

Det melder flere britiske medier som eksempelvis The Sun.

Et vidne ved navn Dave Samuels fortalte følgende til den engelske avis:

- Der var to helikoptere, en politi- og en air ambulance, der var også ambulance-folk alle vegne inklusiv redningsfolk (fra Hertfordshire Fire and Rescue Service, red.), der gjorde både klar til at komme i vandet, siger kilden til The Sun.

- Uanset hvad der skete, så kan du ikke sige, at redningsfolkene ikke gjorde alt, hvad der stod i deres magt. For jeg har aldrig set så mange på én gang, siger han.

Prins William. Foto: SAC Faye Storer/AP
Prins William. Foto: SAC Faye Storer/AP

Et andet unavngivent øjenvidne fortalte desuden til engelske Express, at de med det samme vidste, at der var noget rivende galt, da de fik øje på den lavtflyvende helikopter.

- Vi kunne se, at den lagde an til landing, så vi løb straks derover for at se, hvad der skete, forklarer kilden til Express.

- Vi havde på ingen måde forventet at se selveste Prins William flyve helikopteren. Det var et meget surrealistisk øjeblik, da han steg ud af maskinen for at hjælpe til med eftersøgningen, for han havde hverken bodyguards eller nogen anden form for beskyttelse, lyder det fra kilden.

Billeder og videoklip blev taget af The Duke of Cambridge, der sammen med sin co-pilot landede den store redningshelikopter i parken omkring klokken 20.00 tirsdag aften.

Du kan se billederne her

En talsmand fra Hertfordshire Police udtaler ifølge The Sun, at man ikke efterfølgende har fundet nogle mistænkelige forhold ved den sørgelige drukneulykke.

Prins William har siden 2015 arbejdet som helikopterpilot, men tidligere på året meddelte prinsen, at han forlod den flyvende ambulance-tjeneste for at vende hjem til London.

Prinsen skulle i stedet i gang med at overtage flere royale forpligtelser. Desuden skulle sønnen, Prins George, starte i skole til september. Søsteren, Prinsesse Charlotte, skulle endvidere i børnehave.

Men det afholdt altså ikke den 34-årige Prins William for at hjælpe til i nødens stund.

Hele kongefamilien til bryllup, men... Hvor var Meghan Markle?

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+