Spansk prinsesse skal for retten i skattesag

Spaniens prinsesse Cristina skal møde op i retten, hvor hun er anklaget i sag om skattesvindel

Den spanske kongefamilie har de seneste år tabt popularitet, og korruptionssagen gør det ikke lettere for den nye kong Felipe. Hans søster skal nu møde i retten og forklare sig. (Foto: AP)
Den spanske kongefamilie har de seneste år tabt popularitet, og korruptionssagen gør det ikke lettere for den nye kong Felipe. Hans søster skal nu møde i retten og forklare sig. (Foto: AP)
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Den 49-årige Cristina de Borbon, der er søster til Spaniens kong Felipe VI, har fået besked på at møde op i retten, hvor hun er anklaget for skattesvindel, oplyser en domstol på Mallorca.

Derfor kan kongens søster ende i fængsel

Sagen er en belastning for kongefamilien, som forsøger at lægge afstand til en omfattende korruptionsskandale.

Anklagerne om skattesvindel er knyttet til en efterforskning af en række transaktioner, som Cristinas mand, den tidligere olympiske håndboldspiller Iñaki Urdangarín, har foretaget, og som har ført til anklager om millionsvindel.

Der er to anklagepunkter om skattesvindel mod prinsesse Cristina, oplyser domstolen.

Sagen handler blandt andet om, at prinsessens mand skal have tiltusket sig seks millioner euro - omkring 45 millioner kroner - i offentlige penge, der ellers var tiltænkt velgørenhed igennem organisationen Noos.

Prinsesse Cristina sad i bestyrelsen i Noos, og bestyrelsesformanden var hendes mand.

Sammen ejede parret et andet firma, Aizoon, og mistanken er, at dette selskab er blevet brugt til at vaske pengene hvide.

Urdangarín er anklaget for at have misbrugt sin position i skandalesagen, der omhandler korruption og skattesvindel. Det er i den samme sag, at prinsesse Cristina mistænkes for at have haft en finger med i spillet.

Parret afviser alle anklagerne mod dem.

Prinsessen, som er nummer seks i arvefølgerækken til tronen, blev gift med Urdangarín i 1997 ved en pompøs ceremoni i Barcelona.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind