Sveriges dronning Silvia udskrevet uden forklaring

Svenskernes kongehus vil ikke uddybe, hvad der er galt

Dronning Silva fejrede juleaften uden mand, børn og børnebørn. Foto: AP
Dronning Silva fejrede juleaften uden mand, børn og børnebørn. Foto: AP

Sveriges dronning Silvia har netop forladt Karolinska Sygehuset i Stockholm og er blevet bragt hjem på slottet Drottningsholm.

Det meddeler hoffet i en sms ifølge norske VG.


Kong Carl Gustav vil intet have ud om dronning Silvias helbred. Men nu har han i det mindste fået hende hjem på slottet. Foto: Anthon Unger.

Den 73-årige dronning blev indlagt sent lillejuleaften, hvor hun fejrede sin fødselsdag med hele familien.

Dronning Silvia blev indlagt sent lillejuleaften. Foto: AP Intl. kongelige Hoffet mørklægger dronnings Silvias indlæggelse

Traditionen tro afsluttes fødselsdagsfesten med en koncert i Slotskapellet, og det var efter denne koncert, at dronning Silvia blev skidt og stærkt svimmel.

Ifølge det svenske Aftonbladet har hoffet mørklagt omstændighederne i forbindelse med dronningen indlæggelse. Aftonbladet skriver, at det er kong Carl Gustav, der har givet ordre til, at intet må slippe ud om fruens helbred.

Efter at have tilbragt natten mellem lillejuleaften og juleaftensdag, måtte dronningen også lide den tort at ligge på hospitalet juleaften - uden mand, børn og børnebørn. Først her lidt før frokost - førstejuledag - er hun blevet udskrevet.

Dronning Silvia blev indlagt sent lillejuleaften. Foto: AP Intl. kongelige Hoffet mørklægger dronnings Silvias indlæggelse

Hoffets informationschef, Margareta Thorgren, er meget lidt meddelsom.

De svenske medier kan derfor ikke få klarhed over, om det er de mange prøver, der blev taget af dronningen juleaftensdag, som forårsagede, at hun skulle tilbringe juleaften i en hospitalsseng.

Prinsesse Madeleine tilbragte første nat på hospitalet med sin mor, hvor hun vågede. Og siden har resten af den kongelige familie været på besøg hos dronningen i hold.

- Men nu er dronningen blevet bragt hjem, meddeler Thorgren kortfattet.

Dog fik hun fortalt, at den kongelige familie havde tilbragt en juleaften, som var tilpasset omstændighederne. Men da der var tale om en privat begivenhed, er der ingen yderligere informationer om aftenen.

 

13 kommentarer
Vis kommentarer