Terrorfrygt: Kronprinsesse Victoria skal blive væk

Den svenske kronprinsesse har på grund af den spændte sikkerhedssituation i hele Europa fået en ufrivillig fridag

Den svenske kronprinsesse Victoria må ikke deltage i Global Child Forum i dag. (Foto: AP)
Den svenske kronprinsesse Victoria må ikke deltage i Global Child Forum i dag. (Foto: AP)

Store dele af den svenske kongefamilie skulle i dag have været samlet til Global Child Forum-konferencen på kongeslottet i Stockholm.

Både kongen, dronningen, kronprinsessen, prinsesse Madeleine og prinsesse Sofia skulle have deltaget, men nu har hoffet sat en stopper for Victorias deltagelse i arrangementet.

Kronprinsesse Victoria sammen med sin mand, prins Daniel. (Foto: AP) Intl. kongelige Gravid kronprinsesse ændrer rejse

Det er hele den spændte sikkerhedssituation – både i Sverige og i resten af Europa, der gør, at kronprinsessen ikke må opholde sig i samme rum som sin far, kong Carl Gustaf.

Ifølge det svenske sikkerhedspoliti, Säpo, er det en beslutning, hoffet har truffet.

- Det er ikke på sikkerhedspolitiets anbefaling. Det er noget, hoffet selv har besluttet, siger pressemedarbejder ved Säpo, Frederik Mildner til Aftonbladet.

Daniel og Victoria bliver forældre for anden gang. (Foto: All Over) Intl. kongelige Sveriges Victoria gravid

Det er Säpo, der står for kronprinsessens sikkerhed, men beslutningen om, at hun ikke kan deltage i konferencen er altså ikke en, de har truffet.

- Det er hoffets sikkerhedsorganisation, der har afgjort sagen. Vi er til for, at alle de personer, vi beskytter, kan færdes sikkert og trygt i alle offentlige sammenhænge, siger MIldner.

Hofferts talskvinde, Margareta Thorgren, siger til Aftonbladet, at hoffets beslutning er truffet ud fra, hvordan sikkerhedsbilledet har set ud den seneste tid i Sverige.

Om der findes konkrete trusler mod den svenske kongefamilie, vil hun ikke sige.

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel var ikke i en af de fire billeder, der blev beskadiget. (Foto: AP) Kongelige Svensk kronprinsessepar involveret i biluheld