Trækker sig fra sociale medier

Prins Andrews profil på Twitter er slettet, mens hans Instagram- og Facebook-konti er gjort private

Prins Andrew er genstand for massiv opmærksomhed disse dage. Foto: Steve Parsons/Ritzau Scanpix
Prins Andrew er genstand for massiv opmærksomhed disse dage. Foto: Steve Parsons/Ritzau Scanpix
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Den skandaleombruste prins Andrew ser ud til langsomt og i stilhed at trække sig fra al offentlighed.

Således er hans officielle profil på det sociale medie Twitter onsdag blevet deaktiveret. Samtidig er både hans profil på Instagram og på Facebook gjort private.

Det skriver flere britiske medier heriblandt Daily Mail og The Telegraph.

Oplysningen om hans sociale medie-konti kommer frem blot en uge efter, at prins Andrew har fået frataget sine royale titler og militære rang.

Det sker desuden dagen efter, at en ny dokumentar, der kredser om prinsens relation til Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell, har set dagens lys.

I dokumentaren, der blev sendt på britiske ITV tirsdag aften, kom det blandt andet frem, at Ghislaine Maxwell i periode havde sin daglige gang hjemme hos prins Andrew.

Ghislaine Maxwell dannede i flere år par med milliardæren Jeffrey Epstein, og hun er for nylig dømt skyldig i at at have hjulpet milliardæren i sexhandel og misbrug.

Prins Andrew var angiveligt nær ven af parret, og han er også anklaget i en sag om overgreb mod kvinden Virginia Giuffre, som anklager ham for at have misbrugt hende seksuelt, da hun var blot 17 år gammel.

Dokumentaren, der har titlen 'Ghislaine, Prince Andrew and the Paedophile' udkom natten til onsdag dansk tid, og den efterlader flere nye spørgsmål, mener de britiske medier.

Sagen kort

Finansmanden Jeffrey Epstein blev arresteret i juli 2019 anklaget for sexhandel, for at opfordre andre til at deltage i sexhandel og for at medvirke i en sexring samt overgreb på mindreårige.

Jeffrey Epstein begik kort efter selvmord i fængslet. Nogle tror dog, at det i virkeligheden var mord.

Rigmanden Jeffrey Epstein havde mange kendte venner og en højt profileret bekendtskabskreds, heriblandt Bill Clinton, Donald Trump og dronning Elizabeths søn prins Andrew. Mange af dem besøgte ofte Epstein på hans private ø, Little St. James.

I juli 2020 blev hans ekskæreste og mangeårige ansatte, Ghislaine Maxwell, arresteret på baggrund af anklager om at have været en aktiv del af Epsteins sexhandel og overgreb, som hun også af og til selv skulle have deltaget i. Desuden stod hun angiveligt for rekruttering af mindreårige piger, som skulle stå til rådighed for Epstein.

Efterfølgende har beskyldningerne mod både Epstein og Maxwell tårnet sig op, og flere kvinder er stået frem med fortællinger om Epsteins og Maxwells overgreb, der skulle være foregået både i Epsteins hjem i Florida, Maxwells i London samt på Epsteins private ø, der gik under tilnavne som  'Syndens ø', 'Den pædofile ø' og 'Orgieøen'.

Mest omtalte vidne er Virginia Roberts Giuffre, som hævder, at hun over længere tid blev solgt til diverse seksuelle ydelser med mange mænd af Jeffrey Epstein, herunder prins Andrew, da hun var bare 17 år.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Prins Andrew blev i sommeren 2021 sagsøgt for seksuelt misbrug af mindreårige.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+