Annonce:
Annonce:

Vilde spekulationer: Er det nu deres tur?

Dronning Margrethes beslutning om at strippe sine børnebørn for deres titler har fået flere til at vende opmærksomheden mod prins Harry og Meghan

Prins Harry og hertuginde Meghan har beholdt deres titler, selvom de formelt ikke længere er en del af det britiske kongehus. Foto: Paul Childs/Ritzau Scanpix
Prins Harry og hertuginde Meghan har beholdt deres titler, selvom de formelt ikke længere er en del af det britiske kongehus. Foto: Paul Childs/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Tidligere på ugen smed dronning Margrethe en royal bombe, da hun meddelte, at hendes fire børnebørn prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena fra 1. januar ikke længere skal have titler af prinser og prinsesse.

Beslutningen har kastet det danske kongehus ud i, hvad flere eksperter betegner som en familiær krise, og det har vakt stor opsigt både i Danmark og i udlandet.

Men det er ikke kun det danske kongehus, der får opmærksomhed som følge af dronningens beslutning. Også britiske prins Harry og hertuginde Meghan bliver nu blandet ind i debatten om titler.

Det royale par valgte nemlig for få år siden at trække sig fra deres officielle roller i det britiske kongehus, og det betyder, at selvom deres to børn, Archie og Lilibet, efter dronning Elizabeths død egentlig har ret til at bære titlerne som prins og prinsesse, er det endnu ikke besluttet, hvilke titler de skal have.

Annonce:

Det har fået flere medier heriblandt det britiske medie Express til at spekulere i, om kong Charles kan finde på at følge sin danske kollegas eksempel.

Artiklen fortsætter efter videoen ...

Det vil ske
Ifølge Marlene Koenig, der er ekspert i det britiske kongehus, er det ikke så sandsynligt, at Charles lader sig inspirere. Hun forudsiger dog, at han vil træffe beslutning om en ændring i den royale titulering.

- Charles kommer til at ændre på, hvem der har hvilke titler, uanset hvad Margrethe har annonceret, fordi det først og fremmest handler om ligestilling i arvefølgen, siger hun til det britiske medie.

Hun henviser til, at det i 1917 blev besluttet, at begrænse retten til titlerne som prins og prinsesse til monarkens børn samt efterkommere i den mandlige linje. I 2012 blev det dog besluttet, at arvefølgen i det britiske kongehus ikke skulle være afhængig af køn, og det kommer ifølge eksperten til at betyde en ændring af titler i fremtiden.

Annonce:

Læs også: Jordkongen Jokke og Fredes fede fidus: Så rige er prinserne

Iskold luft
Dronning Margrethes beslutning om sine fire børnebørns titler har, siden den blev offentliggjort onsdag, skabt hidtil uset drama i det danske kongehus.

Først til at reagere var grevinde Alexandra, der i en opsigtsvækkende udtalelse lod forstå, at prins Felix og prins Nikolai følte sig udstødt af familien som følge af beslutningen.

Siden har både prins Joachim og prins Nikolai over for Ekstra Bladet forklaret, at de i chok over dronningens beslutning.

- Vi alle sammen meget kede af det. Det er aldrig sjovt se sine børn på den måde blive gjort fortræd. De står selv i en situation, de ikke selv forstår, sagde Joachim til Ekstra Bladet.

Og lørdag fortalte prinsesse Marie og prins Joachim i et interview med B.T., at både forholdet til kronprins Frederik og kronprinsesse Mary samt til dronning Margrethe er kompliceret, og at de ikke har talt med nogen af dem de seneste dage.

Annonce:

Dronning Margrethe var omvendt tavs, da Ekstra Bladet forsøgte at spørge hende til den familiære krise inden en gallamiddag på Christiansborg lørdag. Se videoen herunder:

Dronningen havde ikke meget at sige til pressen, da hun dukkede op til gallamiddag på Christiansborg.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Leif og Trine fra 'Landmand søger kærlighed' er med i ugens udgave af 'Der er brev'. Hør interviewet med dem herunder eller i din podcast-app.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Vi har et samfund, hvor systemet er blevet vigtigere end borgeren

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: