Kræftekspert om Pilgaard: Han har været heldig

Hans Pilgaard kan glæde sig over at være havnet i den rigtige halvdel af statistikken

Hans Pilgaard er en heldig mand. Han har overlevet en kræftform, der dræber mere end 40 procent af dem, den rammer. (Foto: All Over)
Hans Pilgaard er en heldig mand. Han har overlevet en kræftform, der dræber mere end 40 procent af dem, den rammer. (Foto: All Over)
Følg Underholdning

Pilgaards kæreste raser: Pinligt og useriøst

Vælter ind med hilsner efter Pilgaards cancer-chok

Hvert år bliver 2.345 mænd og 2.131 kvinder ramt af tarmkræft. Tallene dækker over både tyktarms- og endetamrskræft. Lørdag aften i den bedste sendetid midt under 'Knæk Cancer'-showet på TV afslørede den populære tv-vært Hans Pilgaard, at han var én blandt de 2.345.

Af de 2.345 mænd, der får kræftdiagnosen, overlever 989 ikke. Derved hører Hans Pilgaard til i den gode halvdel af statistikken, der dog heldigvis ser ud til at blive bedre og bedre år for år.

– Han har været heldig at få det opdaget i tide, det må man godt nok sige. Tarmkræft er jo en af de fire store kræftformer. Hvis man opdager sygdommen i tide og derefter får en god operation, uden at kræften har bredt sig, så har man rigtig gode chancer, siger lægefaglig redaktør hos Kræftens Bekæmpelse, Jens Oluf Bruun Pedersen og fortsætter:

– Problemet er, hvis det når at sprede sig. Så havner man i en helt anden situation. Man kan sågar være så uheldig, at man slet ikke kan operere i første omgang, men det er jo ikke det, der har været tilfældet her

Hans Pilgaard: Jeg har kræft

Selv om Hans Pilgaard nu betragter sig selv som rask og sit kræftmareridt som overstået, skal han stadig være opmærksom på symptomer og tilbagefald.

– Det lyder som om, han har en rigtig god chance for at være helt helbredt, men kræftsygdomme er jo lumske, og man skal holde øje med det og gå til kontrol efterfølgende.

Derudover opfordrer kræftlægen alle – der ligesom Pilgaard har rundet de 50 – til at blive tjekket – hellere en gang for meget end en gang for lidt.

– Alle skal og kan gå til deres læge, hvis de oplever symptomer – eksempelvis blod i afføringen. Derudover vil jeg helt bestemt tilbyde alle at følge det screeningsprogram, som alle over 50 år får tilbudt.

Knæk Cancer: Så meget gav danskerne

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+