1,4 million kilo æbleskiver og 45 kilometer lyskæder: Så vild er julen i Tivoli

Haven er i pyntet med 45 kilometer lyskæder, hvor hvert lys sidder med ti centimeters mellemrum

Tivolis julehjerte kan ses fra Amager til Frederiksberg. Foto: Ritzau Scanpix
Tivolis julehjerte kan ses fra Amager til Frederiksberg. Foto: Ritzau Scanpix

Coronaen har ramt Tivoli som en granat.

Den gamle forlystelseshave midt i København forventer at komme ud af regnskabsåret med blodrøde tal og et underskud på mellem 150-180 millioner kroner.

Et vanvittigt tal - men det ikke det eneste Tivoli-tal, der kan få en til at tabe kæben.

For selvom der er masser af restriktioner og krav om afstand, mundbind og tidsbestilling, er parken stadig åben, og mange familier vælger juletraditionen tro at tage en tur i Tivoli.

Foto: Rtizau Scanpix
Foto: Rtizau Scanpix

Hvis det går som sidste år - før verden havde hørt om corona - bliver der travlt i Tivoli, mens der er juleåbent. Det viser en række tal, Tivoli har samlet fra 2019-udgaven af deres julesæson.

Eksempelvis blev der solgt hele 1.456.364 kilo æbleskiver, som blev skyllet ned med 11.800 liter gløgg fordelt i 35.435 genbrugskopper.

Gang i Grøften
I restauranten Grøften blev der langet vilde mængder mad og drikke over disken.

Gæsterne spiste ikke mindre end 105.600 skiver rugbrød - 50.000 af dem med fiskefilet på. Der blev serveret hele 2.700 kg flæskesteg, og stegt 1000 andebryster og 350 hele ænder.

Sådan en seriøst frokost skal skylles godt ned. Og det blev den.

Gæsterne indtog 9000 liter juleøl, og der blev åbnet hele 2000 flasker snaps.

Til dessert blev der, helt som julen foreskriver det, serveret ris a la mande. Ovenpå hele 550 kilo kirsebærsovs.

Lys i mørket
Det julepyntede Tivoli er ikke bare smukt. Det er også talmæssigt imponerende.

Haven er i år pyntet med 45 kilometer lyskæder, hvor hvert lys sidder med 10 centimeters mellemrum.

3700 pærer lyser op på Nimbs facade, tårne og kupler på taget, og det lysende julehjerte der svæver 25 meter oppe i luften kan ses fra Amager til Frederiksberg, hvis det altså ikke er overskyet.

Det har taget fem medarbejdere seks dage at pynte juletræet foran Koncertsalen. Det er prydet med 235 kæder med 35.250 lys.

Foto: Rtizau Scanpix
Foto: Rtizau Scanpix

På Tivolis hovedallé hænger der i øvrigt over 600 krystaller til en værdi af en halv million kroner i den 400 meter lange granguirlande, og så er Glassalen blevet bundet ind i en 560 meter lang kæde med i alt 10.000 lys.

Nyt og forhåbentlig enestående tal
Det er langtfra som det plejer, når man sætter sig i radiobilerne eller rutsjebanen i Tivoli. Der skal bookes plads, og så kan gæsterne bære mundbind.

Dem har Tivoli valgt at udlevere til de besøgende i parken. Det betyder, at Tivoli i gennemsnit har udleveret 8000 gratis mundbind pr. dag til forlystelsesentusiaster i 2020.

Foto: Rtizau Scanpix
Foto: Rtizau Scanpix

Der var også masser af gæster, da Tivoli åbnede op for Halloween. Se René Fredensborgs anmeldelse af coronaforholdene i Tivoli i videoen her. Foto/redigering: Tariq Mikkel Khan/Signe Skov & Mikkel Cramon

27 kommentarer
Vis kommentarer