5-stjernet comedy: Span(g)king til tiden

- Visse ting gør man ikke grin med, understreger Jonatan Spang. For eksempel Dansk Folkeparti – og det gør han så de følgende ti minutter i sit nye show

Jonatan Spang er aktuel med sit nye show og Ekstra Bladets anmelder kvitterer med fem stjerner (Foto: Tina Leegaard Dyrving).
Jonatan Spang er aktuel med sit nye show og Ekstra Bladets anmelder kvitterer med fem stjerner (Foto: Tina Leegaard Dyrving).

Jonatan Spangs Danmark

Jonatan Spangs Danmark Bremen til 3. oktober, derefter rundt i landet til 9. december

5 stjerner

Som en service for tilskuerne indleder Jonatan Spang sit show med at remse op, hvilke emner han har tænkt sig at tage under behandling. Fra det indledende studie af skat og angst og afsluttende sjov med kongehuset samt noget om kønsdele.

Jeg fik ikke noteret alle emner, men jeg kan med sikkerhed sige, at vi i hvert fald fik onduleret ovennævnte – godt og vel. Og vældig meget andet.

Spændvidden siger en del om Spangs nye show. Hvor han i de to foregående undersøgte et enkelt tema – først familien, siden parforholdet – så banker han denne gang til tidens tåbeligheder i Danmark lige nu.

Vi kommer vidt omkring. Forbuddet mod dyresex. Og Lars Løkkes forhold til egne og andres penge. Og rejsekortet.

Finanskrisen tages under behandling. Og flygtningekrisen. Og sprøjteorgasme.

Som for at understrege hvor aktuelt showet er, dukker forsvarsminister Carl Holst op i en bisætning. Ganske som Volkswagen gør det.

Visse ting gør man dog ikke grin med, understreger Spang. For eksempel Dansk Folkeparti – og det gør han så de følgende ti minutter.

Om ideen om at man får mere indflydelse ved ikke at være i regering:

– Maden bliver jo også bedst, hvis man sidder og råber inde i stuen.

Liberal Alliance får deres:

– Drømmen er, at både parkeringspladser og hospitalet køres af EuroPark.

Samlet er ’Jonatan Spangs Danmark’ en idérig, begavet og frem for alt morsom skildring af tiden og dens dårligdomme.

Og helt efter sædvane slutter Spangs show på en overraskende måde. Det har de det med at gøre, og jeg skal ikke røbe, hvad overraskelsen går ud på, for så er det jo ikke en overraskelse.

Men du kan selv se efter.