Annonce:
Annonce:

ABBA-børnebørn i Dansk Melodi Grand Prix

Benny Andersson to børnebørn stiller op ved den danske musikkonkurrence

The Bracelets fortæller, hvorfor de elsker Dansk Melodi Grand Prix (Video: Søren Pingel)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Event & Kultur

Det er noget af en arv Charlie og Felix skal forsøge at løfte, når de den 13. februar går på scenen i Forum Horsens ved Dansk Melodi Grand Prix 2016.

De to knægte, der ikke er meget mere end halvanden meter høje, stiller sammen med den danske bassist Rebecca Krogmann op ved musikkonkurrencen, som de bogstaveligt talt er flasket op med.

Deres mor sikrede i 1996 Sverige en fornem tredjeplads ved Eurovision Song Contest, da hun sammen med gruppen One More Time stillede op med sangen 'Den Vilda'. Og deres farfar, ja han er ikke bare en levende Grand Prix-legende – han er et vaskeægte musikikon – nemlig selveste Benny Andersson fra udødelige ABBA.

Det var i 1974 den svenske gruppe vandt Eurovision med 'Waterloo', og det blev startskuddet på ABBAs imponerende internationale karriere. Siden har nu 69-årige Andersson rystet det ene hit efter det andet ud ad ærmet.

Charlie, der står i midten, bliver ikke overdynget af musikalske råd fra sin farfar. - Det er mere min mor, der kan finde på at sige, at jeg skal passe på min stemme, siger han. (Foto: Jan Unger)
Charlie, der står i midten, bliver ikke overdynget af musikalske råd fra sin farfar. - Det er mere min mor, der kan finde på at sige, at jeg skal passe på min stemme, siger han. (Foto: Jan Unger)
 

Annonce:

Heldigvis føler Charlie og Felix sig ikke tynget af den tunge musikalske arv, de slæber rundt på, når de sammen med Rebecca Krogmann stiller op under bandnavnet Bracelet.

- Det er på ingen måde et pres for os. Selvfølgelig vil vi gerne gøre det godt og helst vinde. Men vi er her også for at have det sjovt. Og vi vil først og fremmest gøre det på vores egen måde! Men det er da lidt specielt at stille op i Grand Prix’et, fordi det er noget, vi er vokset med og altid har elsket, siger Charlie Grönvall og fletter fingrene med de sirligt malede pink og turkise negle.

Benny Andersson: På inspektion af sange og en kæmpe ko

Benny Andersson er stadig en meget flittig sangskriver og har blandt andet for nylig lavet musik til musicalen 'Hjælp søges', der spillede på Østre Gasværk sidste forår. Felix og Charlie knokler også med toner og tekster, så det er langt fra hverdag, at de taler med deres farfar.

- Hvad siger han til jeres sang, ’Breakaway’, som i stiller op med?

- Ja, det vil jeg faktisk også gerne vide, udbryder Rebacca Krogmann.

Annonce:

- Jeg ved det faktisk ikke endnu. Jeg har først lige sendt til den til ham, så jeg ved det ikke. Men jeg tror, at han vil kunne lide den. Han synes i hvert fald godt om de andre sange, vi har lavet. Der er både power og følelser i. Lige som i ABBAs musik, siger Charlie, der sammen med resten af bandet har fået godt gang i karrieren.

Lohmann: Man skal kunne sit skidt, når Benny er i byen

Bracelet er på vej til Sydkorea for at indspille musikvideo og bandet skal også til USA for at prøve deres musik af.

- Kan det åbne nogle døre rundt om i verden, at man er barnebarn af Benny fra ABBA?

- Selvfølgelig gør det det, siger Rebecca Krogmann og lader forsanger Charlie uddybe.

- Det er i hvert fald noget, som medierne altid er interesseret i. Hvor meget det hjælper rent musikalsk, ved jeg ikke. Man skal have god musik, ellers hjælper det ingenting. Det hele kommer an på musikken – lige meget hvem man er, understreger Charlie.

Se også interview med Simone, som også skal deltage i år (Video: Søren Pingel)

Sophia Nohr har tidligere været med i X Factor, men nu skal hun prøve noget nyt (Video: Søren Pingel) 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: