Anja afslører: Det skal jeg lave nu

Det er formentlig slut med Grand Prix for den 21-årige dansk-australier, der glæder sig til at komme tilbage til Danmark

Anja måtte se sig slået af en lang række sange - mange af dem kan du få en snas af her. (Video: AP/Eurovision)

Det blev ikke til mere end en 20. plads for dansk-australske Anja Nissen ved det netop overståede Eurovision, men den kønne blondine lader sig ikke slå ud. Tværtimod.

Da hun med vanlig oprejst pande mødte de danske medier efter skuffelsen i Kijev, kunne hun allerede fortælle om det næste skridt.

Bag om Grand Prix-Ole: - Nu rammer nedturen

- Jeg er sangskriver, så jeg skal skrive til andre og mig selv og udgive musikken, det er næste skridt. Jeg har kun udgivet en EP, og verden har kun hørt seks af mine sange og set min internationale optræden. Jeg er 21 år, og jeg har stadig masser af tid. Jeg bør ikke være skuffet, selv om jeg er det, forklarede hun.

Her sendte hun også en opfordring til alle. Både de, der kender hende privat, og andre.

- Alle klapper mig på skulderen og har ondt af mig. De skal ikke have ondt af mig, for jeg gjorde alt, hvad jeg kunne, og jeg føler mig heldig ved at være her. Jeg er en fighter, sagde hun stålsat.

Så du røvmanden til Eurovision? Det skete der med ham

Anja Nissen fra Danmark med sangen
Anja Nissen fra Danmark med sangen "Where i am". Foto: Mogens Flindt
 

I dag, søndag, rejser hun hjem til Danmark, hvor planen blandt andet er at få lært det danske sprog ordentligt. Hun forstår allerede det meste dansk og snakker let-gebrokkent dansk. Nu vil hun være flydende i sproget, men først skal der slappes af.

- Min mor, far og bedsteforældre tager tilbage til Australien, og det er jeg ikke så glad for, men min søster er i Danmark, og det er meget af min familie også, som støtter mig. Jeg er lige flyttet ind i en ny lejlighed, så jeg ser frem til at få et par dage til at slappe af og være normal. Se mine venner og hænge ud med dem, siger hun.

Skuffet Anja: - Jeg gjorde alt

Hun har vundet den australske udgave af ’The Voice’ og deltaget i det danske Melodi Grand Prix to gange, samt det internationale Eurovision en enkelt gang. Derfor er det også på tide at sige farvel til den verden, mener hun.

På spørgsmålet om hun kunne finde på at stille op igen, lyder svaret.

- Det er svært at sige. Jeg tror, jeg er færdig med denne her konkurrencedrevne verden. Jeg har gjort det med ’The Voice’, og jeg har gjort det med Eurovision. Det er tid til at arbejde på mig selv som kunstner og udvikle et værk, der er unikt. Jeg håber at blive en respekteret sangskriver, der også skriver for andre på internationalt plan. Det min drøm og mit mål, siger hun.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Så hvad laver vi i Guinea?