Anja frikender DR: Jeg troede det var realistisk

Der blev lagt et stort pres på Anja Nissen forud for finalen i Eurovision, men det havde intet at gøre med det pauvre udbytte, mener hun selv

Anja Nissen vil ikke pege fingre af DR, der offentligt meldte ud, at man gik efter top-3 i finalen. Foto: Mogens Flindt
Anja Nissen vil ikke pege fingre af DR, der offentligt meldte ud, at man gik efter top-3 i finalen. Foto: Mogens Flindt

Ekstra Bladet i Kijev

Nu går vi efter en plads i top-3.

Så klar var udmeldingen fra DR’s underholdningschef Jan Lagermand Lundme, efter Anja Nissen med hiv og sving havde sunget sig videre fra semifinalen til finalen, hvor det blot blev til en 20. plads – langt fra en plads på podiet.

Bag om Grand Prix-Ole: - Nu rammer nedturen

Dermed kunne det ligne, at der var lagt et lidt for tungt pres på den 21-årige dansk-australiers skuldre. Men sådan ser hun ikke selv på det.

- Nej, for det var ikke kun dem, der sagde det. Det var alle backstage. Energien i rummet var sindssyg. Det her er en maskine, og du kan blive grebet af det ved at se på prøver hver dag. Nogle begynder at skille sig ud og bliver favoritter, siger hun og ærgrer sig endnu engang over sin plads som sang nummer 10.

Skuffet Anja: - Jeg gjorde alt

Det var nemlig lige inden den suveræne vinder fra Portugal.

- Det fik det til at ligne, at jeg bare sang høje toner, og at det var alt, jeg havde at byde ind med. Men jeg gjorde det bedste, jeg kunne. DR lagde ikke pres på mig. Det var udelukkende mit bagland, der troede på mig og troede, jeg kunne komme i top-3 eller vinde. Jeg mente heller ikke, det var urealistisk, forklarede hun til den fremmødte presse i Kijev.

Anja Nissen, da hun torsdag gik videre til finalen. Foto: Mogens Flindt
Anja Nissen, da hun torsdag gik videre til finalen. Foto: Mogens Flindt
 

Jordskredssejr: Portugal vinder Eurovision

21-årige Anja Nissen kan se tilbage på en følelsesmæssig udfordrende tid i Kijev, hvor nye venskaber er opstået i samme tempo som de utallige prøver, hun har gennemført på daglig basis siden onsdag.

- Jeg vil se tilbage på Eurovision som en vild tid, for det var en følelsesmæssig rutsjebane, og hver gang jeg gik ind på scenen, gav jeg 100 procent. Hver gang. På sin vis er jeg blevet belønnet ved at nå finalen. Det er ret stort, men jeg er stadig skuffet. Jeg vil se tilbage på Eurovision som en sindssyg tid, der viser, at alt kan ske, siger Anja Nisse, der i dag, søndag, sætter kursen tilbage mod Danmark.