Anjas triumf: - Nu skal vi i top-3

Ambitionsniveauet har fået et nøk op ad, efter torsdagens semifinale, der sikrede Danmark sin første Eurovision-finale siden 2014

Anja jublede da hun gik videre. Foto: Mogens Flindt
Anja jublede da hun gik videre. Foto: Mogens Flindt

Danmark er i finalen ved et Eurovision for første gang siden 2014.

Det står klart efter Anja Nissens knusende sikre præstation torsdag aften i Kijev, hvor hun blev råbt op som den femte finalist. Og det vækker naturligvis stor glæde i DR, hvor underholdningschef Jan Lagermand Lundme er ét stort smil.

- Jeg er nok det mest lykkelige menneske på jorden. Fuck hvor er det fantastisk. Det er så stort, tænk at det lykkedes. Vi er tilbage i Eurovision efter to år, hvor vi har været helt nede på knæ. Nu er vi der. Dér hvor Danmark fortjener at være: I finalen, lød det med et kæmpe smil.

YES! Foto: Mogens Flindt
YES! Foto: Mogens Flindt
 

Og DR-bossen hæver overliggeren for ambitionsniveauet.

- Nu skal der ske det, at vi gør alt for Anja. De næste to dage kommer til at handle om, hvad hun har lyst til,  og hvad har hun behov for, for nu går vi efter en top tre-placering.

- Top-3?

- Ja, det gør vi. Det kan godt være, det ikke lykkes, men jeg vil hellere sætte målet for højt end at lalle derudaf. Nu rykker vi, og nu skal vi gøre alt for, at vi kommer op i toppen.

Underholdningschef hos DR, Jan Lagermand Lundme, var i hopla efter finalepladsen var sikret. Foto: Mogens Flindt
Underholdningschef hos DR, Jan Lagermand Lundme, var i hopla efter finalepladsen var sikret. Foto: Mogens Flindt
 

Jan Lagermand Lundme havde også store roser til Anjas præstation, som han mente kunne måle sig med de bedste.

- Hun var fuldstændig fantastisk. Jeg tror ikke, der er nogle mennesker på denne jord, som har set det, der ikke synes, det var fantastisk. Hun synger jo fuldstændigt røven ud af bukserne. Hun har så meget udstråling, og hun nailer den. Hun har så meget charme, hun er verdensklasse. Det mener jeg virkelig, lød de rosende ord.