Anmeldelse af Jekyll & Hyde: Gys, gab og guf

Det Ny Teater har igen præsteret en flot musical-forestilling

Mr. Hyde – Thomas Ambt Kofod – er ved at gøre noget slemt ved Lucy – Julie Steincke. Og de synger smukt imens. (Foto: Linda Johansen)
Mr. Hyde – Thomas Ambt Kofod – er ved at gøre noget slemt ved Lucy – Julie Steincke. Og de synger smukt imens. (Foto: Linda Johansen)

 

Det Ny Teater: Jekyll & Hyde the Musical af Leslie Bricusse og Frank Wildhorn

Den første rundt regnet halve time var jeg oprigtigt talt noget bekymret. Ville vi alle nå frem til pausen ved fuld bevidsthed?

Indledningen på ’Jekyll & Hyde the Musical’ er nemlig ikke ret spændende. Og her har jeg formuleret det mildt.

Lykkeligvis stiger tempoet, så da lyset i Det Ny Teaters smukke sal blev tændt til pausen, var vi alle forholdsvis vågne, så vidt jeg lige kunne overskue.

På det tidspunkt var vi blevet præsenteret for den idealistiske og retlinede dr. Jekyll, der har som mål at bringe den menneskelige viden op på et højere niveau. Og vi har også set resultatet. Ved at sprøjte et mystisk stof ind i sig selv forvandles lægen til den modbydelige og morderiske mr. Hyde.

I begyndelsen kun for en tid ...

Zorro

Forlægget, Robert Louis Stevensons roman, er fortællingen om mennesket med en splittet personlighed. Som kan være sød og rar i nogle sammenhænge og i andre forvandle sig til et dumt svin. Vi har nok alle mødt ham eller hende.

I musical-udgaven mister historien fokus. Mr. Hyde er rigtig nok et uhyre, men samtidig ondulerer han også mennesker, der egentlig har fortjent nogle på lampen, så der kommer noget Zorro ind over det.

På den måde stritter historien hid og did, og jeg forstår egentlig ikke, hvad ændringerne skal gøre godt for.

Umenneske

Nå, men til gengæld er der strøet mange fine sange ud over forestillingen. Få af dem er vel uforglemmelige, men de fleste er guf for musical-elskere.

Det samme gælder scenografien, der med et originalt greb har flyttet salens første tre publikumsrækker op på scenen. Og flotte tableauer er der mange af.

Thomas Ambt Kofod håndterer den krævende dobbeltrolle som Jekyll og Hyde med overlegen styrke. Sidst han var på Det Ny Teaters scene var det som udyret i ’Skønheden og Udyret’, så han kender rollen som umenneske.

Omkring ham spiller Julie Steincke glædespigen med en pikant farlighed og Camille-Cathrine Rommedahl dr. Jekylls forlovede med troværdig uskyld. Begge synger, så det er en sand lyst.

Kurt Ravn som dr. Jekylls advokat står lidt blegt, og rollen giver nok heller ikke så meget at gøre med.

Men. Det Ny Teater har igen præsteret en flot musical-forestilling.