Anmeldelse: Sønderborg tryller igen

Revyen har ikke bare én Inger Støjberg på repertoiret - men hele fem

2016-holdet i Sønderborg. (PR Foto)
2016-holdet i Sønderborg. (PR Foto)

Sønderborg tryller igen

Sønderborg Sommer Revy 2016. Herfra til folkeligheden<QL>Medvirkende: Jeanne Boel, Rikke Buch Bendtsen, Karsten Jansfort, Rasmus Krogsgaard og Leif Maibom. Instruktion: Jeanne Boel. Kapelmester: Thomas Pakula.

<stjerne5>

Integrationsminister Inger Støjberg vil nok spille en fremtrædende rolle i mange af årets revyer, men Sønderborg Sommer Revys behandling af fænomenet bliver vanskelig at overgå. Den er uhyre skarp og vældig original.

Én Inger Støjberg kan være vanskelig at kapere, men da nummeret kulminerer, har vi ikke færre end fem af dem på scenen, og effekten er særpræget.

Ikke mindst fordi den sidste Støjberg, der dukker op, er den trinde revydirektør Leif Meibom. Han har selv skrevet den beske og morsomme tekst, og Thomas Pakula har sat fin musik til ordene. Ved premieren sad den virkelige Inger Støjberg lige bag mig, og hun morede sig også, så vidt jeg kunne forstå. Men hun kunne vel dårligt sige andet.

Hjerter i brand
Originalitet præger i det hele taget den 35. udgave af Sønderborg Sommer Revy, og det slår igennem allerede i indledningsnummeret. Jeg skal ikke røbe, hvad det går ud på, men jeg har i hvert fald ikke set noget lignende i den sammenhæng.

For første gang i adskillige år er Flemming Jensen ikke med på scenen, men han gør savnet lettere at bære ved at have leveret et andet af de helt store numre i revyen.

’Han sætter hjerter i brand’ er den tilforladelige titel. Jeanne Boel og Rikke Buch Bendtsen synger hjerteskærende om manglen på rigtige mænd i Sønderjylland, indtil de kaster sig ud i en storladen og helt absurd hyldest til landsdelens store søn, Carl Holst.

Hvinende ondt og samtidig forrygende morsomt er det, når de beskriver, hvad manden gør ved dem:

’Mit hjerte bliver forført, mit mellemkød bliver mørt.’

Kong Henrik
Karsten Jansfort gør sig blandt andet bemærket som en særdeles inkompetent tryllekunstner, der vil trylle fugle ud af luften. Nummeret starter skidt, ikke mindst for fuglene. Derefter går det ned ad bakke, og jeg græd af grin.

Skat er oppe i tiden. Om den sag har Rasmus Krogsgaard skrevet en fin sang, som han synger selv til eget akkompagnement på ukulele. Teksten er skarp, men samtidig har den et overraskende, romantisk twist, og den løftes af den velsyngende Rikke Buch Bendtsen.

Kong Henrik er nok et andet af de store emner i dette års revyer. Leif Meibom giver ham godt:

’Hvis man vil integrere os fra fremmede nationer, skal man bare lade os være og gi’ os otte millioner.’

Samme Maibom har naturligvis også sin faste figur, Thorleif fra Asserballe, med på scenen. Manden med de hvide tennissokker i turkis plastiksandaler og det egenartede kropssprog er lige så bimlende som vanligt. Og det er også godt.

Som vældig meget andet i årets revy i Sønderborg.

 

2 kommentarer
Vis kommentarer