Anti Social Media får det svært i Europa

De danske Grand Prix-vindere spås ikke mange chancer ved Eurovision Song Contest

Anti Social Media må i arbejdstøjet, hvis de vil gøre sig forhåbninger om at komme i finalen ved Eurovision i maj. (Foto: Mogens Flindt)
Anti Social Media må i arbejdstøjet, hvis de vil gøre sig forhåbninger om at komme i finalen ved Eurovision i maj. (Foto: Mogens Flindt)

Lørdag aften kunne Anti Social Media lade sig bade i blitzlys og konfetti, da de vandt Dansk Melodi Grand Prix i Gigantium i Aalborg.

Sejren betyder, at de fire gutter fra bandet skal repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest i maj i Wien. Men det bliver en mere end hård opgave for Philip, Emil, David og Nikolaj overhovedet at nå til finalen.

Vi er stadig på forelskelses-stadiet

Anti Social Media stiller op i en den første Eurovision-semifinale tirsdag den 19. maj. Her skal de dyste mod 15 andre nationer. Kun ti af dem går videre til finalen lørdag den 23. maj.

- Det kan blive en rigtig svær opgave. Vi er ikke kommet i gruppe med hverken Sverige, Norge, Island eller Irland, der traditionelt giver os point, siger Johann Sørensen, der er formand for fangruppen Melodi Grand Prix Fans.

DR: Vi stiller op i Eurovision for at vinde

Hos spilfirmaet Betsafe er oddssætter Thomas Holm enig i den betagtning.

- Vores semifinale ser på forhånd ekstrem hård ud med masser af østlande. Vi vil derfor heller ikke udelukke, at det kan blive til et dansk exit, inden det for alvor er begyndt. Omvendt går ti af seksten lande videre, så chancerne er naturligvis stadigvæk ganske store for dansk finaledeltagelse, siger han.

Ifølge Johann Sørensen gør det danske sangvalg - Anti Social Medias 'The Way You Are' - det ikke bedre.

- Det er ikke en sang, der er blevet modtaget så godt ude i Europa. Det er en type musik, der ikke appellerer så bredt. Den her britiske Beatles-lyd. Det hitter ikke rigtigt for tiden, er min vurdering, siger Johan Sørensen til Ekstra Bladet.

Efter skide spændende afgørelse: Vi har da fået styr på bleerne

- Er der noget, Anti Social Media kan gøre frem med Eurovision for at forbedre Danmarks chancer for en plads i finalen?

- Meget kommer an på, hvordan de får markedsført sig selv de kommende uger og måneder. De skal ud og spille ved nogle Eurovision-arrangementer. De skal sælge sig selv, og så kan det måske godt lykkes. Men det bliver hårdt arbejde, siger Johann Sørensen.

Gakkede Grand Prix-vindere: Er det en Conchita eller en lolita?

Danmark er i semifinale gruppe med Grækenland, Makedonien, Estland, Holland, Moldova, Finland, Belgien, Armenien, Serbien, Hviderusland, Rumænien, Albanien, Georgien og Ungarn.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter