Annonce:
Annonce:

Bedstemødre giver de unge baghjul

De russiske Babusjkier spåes en tredieplads ved finalen i Melodi Grand Prix'et på lørdag

Den 21-årige danske deltager, Soluna Samay er Danske Spils favorit. Hun gik også vider til finalen på lørdag (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Den 21-årige danske deltager, Soluna Samay er Danske Spils favorit. Hun gik også vider til finalen på lørdag (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Event & Kultur

Hvem tager røven på hvem, var unægteligt det spørgsmål, man stillede sig selv, da Ruslands bidrag i årets europæiske Melodi Grand Prix i går gik på scenen.

Trods det ejendommelige look med folkedragter og halmsko forudser Danske Spil med deres odds, at de russiske kvinder ender på en tredjeplads i finalen på lørdag.

Herhjemme tror flest på Danmark som vinder af Melodi Grand Prix'et, mens det svenske bidrag spås en andenplads, hvis man kigger på odds'ene.

Læs også:

Derfor er DR så sikre på Soluna-sejr

Også de europæiske spillefirmaer spår russerne en tredjeplads, ligesom rigtig mange nationer har vurderet svenskerne til en toplacering. Danmark ligger derimod et sted fra en femte til en tiende plads. Det fortæller Peter Emmeke Rasmussen, der er oddsansvarlig i Danske Spil og har fulgt det internationale Melodi Grand Prix igennem 14 år.

Annonce:

Han har hørt alle sangene og regner ikke med, at bedstemødrene vinder.

- De lander blandt de fem bedste. Det kan godt være, de får mange sms'er, men fagjuryens vurdering tæller halvtreds procent, og de vil gå efter sangkvaliteten mere end underholdningsværdien, vurderer spil-eksperten.

Han glæder sig over den stigende opmærksomhed for showet, som afhænger af Danmarks chancer for at vinde.

- Interessen for det internationale Melodi Grand Prix er særlig stor, når Danmark kvalificerer sig til finalen, siger Peter Emmeke Rasmussen.

Se tv-klip med bedstemødrene:

TV: Russiske bedstemødre latterliggør Grand Prix

Autentisk bondestil
De seks russiske bedstemødre gav den hele armen med sangen 'Party for everybody' med et usædvanligt sceneshow med folkedans og kagebagning og har taget hele verden med storm.

De gik nemlig sikkert videre til finalen efter gårsdagens semifinale. Bedstemødrene har selv skrevet teksten til sangen, der handler om at holde fest, mens de venter på at sønnerne skal komme hjem.

Annonce:

Læs også:

Soluna sikkert videre til finalen

De autentiske russiske bedstemødre kommer fra Volga-regionen i det sydøstlige Rusland. De er klædt i folkedragter og halmsko og synger på deres lokale sprog udmurtisk, som er på UNESCO's liste over truede sprog. Sangens omkvæd er dog på engelsk.

Kvinderne har bebudet, at de vil bruge pengene på en ny kirke til deres landsby, hvis de skulle gå hen og vinde, skriver BBC

Læs også:

Chief 1 forvist fra scenen af Soluna

Gruppen kalder sig Buranovskije Babusjki, der ganske enkelt betyder bedstemødrene fra Buranova og er kendt i Rusland for en cd, hvor de synger både russiske og engelske klassikere som Beatles' 'Yesterday' og Eagles 'Hotel California' - alle sunget på deres modersmål udmurtisk.

Mediestorm
Bedstemødrene er ’the talk of town’ på de sociale medier med over flere millioner hits på YouTube.

Annonce:

På facebook er der oprettet adskillige fangrupper, der støtter de farverige aldrende kvinder, og det vrimler med kommentarer på Twitter om disse ekstraordinære bondekvinder.

Buranovskiye Babushki består af seks kvinder i alderen 43 til 86 og er dermed de ældste deltagere af Eurovision Song Contest nogensinde.

På de officielle pressebillder poserer kvinderne i autentisk landsbyidyl med hvid sne og sort jerngryde over åben ild.

Læs også:

MGP-finale: Politiet er alle vegne i Baku

Freakshow
Det er ikke første gang usædvanlige artister kvalificerer sig til dette kitschede show. Også i Danmark har vi haft et par stykker.

Brødrene Olsen var ikke ligefrem klassiske Grand Prix-typer. To gråhårede mænd på 60+ i kærlighedsduet og med livremme, der når som helst kunne springe op. Brødrene var store popidoler i begyndelsen af 70'erne, men siden var det gået ned ad bakke med den musikalske anerkendelse.

Annonce:

Finske Lordy vandt i 2006 med deres 'Hard Rock Hallelujah' og skabte opstandelse med deres vanvittige scenekostumer og rå heavymetal musik. Det var ikke set før. Der var masser af hån og spot, og Lordi blev ikke spået mange vinderchancer, men ikke desto mindre gik den pelsede gruppe hen og vandt.

Tilbage i 1999 var man lige ved at opgive Melodi Grand Prix showet i Israels hovedstad Jerusalem blandt andet efter, at det var kommet frem, at Dana International - vinderen fra 1998 - var transseksuel.

Den europæiske sangkonkurrencen har kørt hvet eneste år siden sin debut i 1956 og er det længstkørende tv-show i verden.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
rockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: