Annonce:
Annonce:

Soluna vinder Dansk Melodi Grand Prix

Det bliver 21-årige Soluna, der skal repreæsentere Danmark i Baku

Soluna Samay! (Foto: René Schütze)
Soluna Samay! (Foto: René Schütze)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Event & Kultur

AALBORG (ekstrabladet.dk): Det blev Soluna Samay, der vandt den 41. udgave af Dansk Melodi Grand Prix.

6000 Grand Prix-fans i Gigantium i Aalborg sørgede for at skabe den helt perfekte stemning. Fra showets start spillede publikum en særdeles aktiv rolle med viftende røde hjerter og blinkende mobiltelefoner, og den fyldte hal var dermed med til at give det hele et ekstra pift.

Det var 17-årige Jesper, der åbnede ballet med nummeret 'Take Our Hearts' - allerede her var folk oppe af stolene. Over 70.000 havde inden aftenens show været på YouTube og smuglytte lidt på den tidligere 'X Factor'-deltagers sang, og det var tydeligt, at folk kendte nummeret.

LÆS OGSÅ:

MGP-favoritterne: - Vi ved, at vi har en god sang

Annonce:

Disket to'er
Sang nummer to var som bekendt diskvalificeret fra Dansk Melodi Grand Prix, så næste solist på scenen var bolschestribede Aya med 'Best Thing I Got'. Derefter var det Kenneth Potempa der i selskab af et hav af sæbebobler sang 'Reach For The Sky'. Han blev efterfulgt af det letpåklædte energibundt, Ditte Marie, der fyrede 'Overflow' af med sådan en kraft, at hun pustede og stønnede, da hun gik fra scenen. Og efter den udlandning var det tid til showets mest stille nummer: 'Baby Love Me' med Philip Halloun og Emilia.

LÆS OGSÅ:

S.O.A.P.-stjerne vil forny grand prix

Suriya var næste sangerinde på scenen. På forhånd havde den tidligere S.O.A.P-sild sagt, at hun ville bringe noget helt nyt til Dansk Melodi Grand Prix - nemlig musikgenren elekronisk dubstep. Og kort sagt virkede det ikke som om Aalborg var helt klar til det. Faktisk virkede det heller ikke som om Suriya var helt klar til at sparke sin 'Forever I B Young' ud over scenekanten. Det var mildt sagt en noget tam affære.

Imponerende gadesanger
Langt mere iørefaldende var 'Universe', der blev sunget af Karen Viuff. Det er Lise Cabble, der er en af hjernerne bag nummeret. Det er 11. gang Lise Cabble har et nummer med i Dansk Melodi Grand Prix. Sidste år skrev hun vindermelodien 'New Tomorrow'.

LÆS OGSÅ:

Fra gademusikant til Grand Prix-stjerne

Gadesangeren Soluna imponerede tydeligvis Gigantium med Remee og Chief 1's 'Should've Known Better', inden Aalborg gik amok over sang nummer ti: 'Venter' med Christian Brøns og svenske Patrick Isaksson.

Annonce:

Duoen var på forhånd favorit til at vinde hele molevitten - og aftenens eneste dansksprogede bidrag var da hele ikke nået til omkvædet, før hele hallen stod klappende og dansende og vuggede med på de letgenkendelige toner.

Christian Brøns og Patrick Isaksson nåede også helt ventet finalen sammen med Jesper. Den tredje finaleplads gik til Soluna.

For første gang i Dansk Melodi Grand Prix var en international fagjury med til at finde den sang, der skal repræsentere Danmark. Deres valg faldt på Jespers sang - men den danske jury og de danske seere var enige. Soluna skal til Baku til maj.

Annonce:

Snydende praktikant
Ud over musikken stod Thomas Skov Gaardsvig - praktikanten fra 'Det Nye Talkshow' - for aftenens underholdning. Den evigt ironiske tv-personlighed var i aftenens anledning blevet forfremmet til udenrigskorrespondent og reporterede fra de lande, der var med i den internationale fagjury, som var med til at finde den danske vindersang. Men praktikanten blev undervejs afsløret. Thomas Skov var hverken i Rusland eller Aserbajdsjan. Derimod fjollede han løs fra et tv-studie i Gigantium. Men er der nogen, der kan snyde og slippe godt fra det med sin charme, så er det praktikanten.

Værten Emil Thorup fik undervejs også blæret sig på adskillige instrumenter til medvært Louise Wolffs store indstuderede forbløffelse. De to værter tog sig selv befriende uhøjtideligt og brillerede blandt andet ved at give en gakket version af Herreys 'Diggi Loo - Diggi Lee'.

Lige inden afgørelsen faldt gav A Friend in London sidste års vindernummer - bakket op af verdensstjernen Howie D. fra Backstreet Boys.

LÆS OGSÅ:

Trods forsinkelse: Howie D. klar til Grand Prix

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: