Svenskere de mest udholdende filmkiggere

Team Väksjö så film efter film i 80 timer og blev skandinaviske mestre

Der blev set film og film og film. (Foto: Martin Gravgaard)
Der blev set film og film og film. (Foto: Martin Gravgaard)

Enten er der så røvkedeligt i Sverige, at de unge ikke har andet at give sig til end at sidde og se fjernsyn time ind og time ud, og de derfor var i super-træninng inden det skandinaviske mesterskab i film-kigning - eller også er svenske drenge bare gjort af et hårdere stof end konkurrenterne fra Danmark og Norge.

I hvert fald var det et svensk hold, Team Växjö, der løb af med sejren blandt tre x seks hold fra de tre skandinaviske lande.

Desorienteret deltager
I alt i 80 timer og 55 minutter så det svenske hold med Rikard, Joakim og Johan film uafbrudt, bortset fra 10 minutters pause mellem hver enkelt film.

Det næstbedste hold, Team Bergen frra Norge, var kort forinden blevet diskvalificeret, da en desorienteret deltager havde forladt lokalet to minuter før, rulleteksterne var færdige.

Hver enkelt film skulle ses helt til ende, inclusive rulleteksterme, ellers var holdet færdigt.

Talte i tåger
Det bedste danske hold bestående af Marcus, Frederik og Allesio fra Team Køge holdt ud i 64 timer og 15 minutter. Så begyndte de at tale i tåger, havde koldsved og fik kvalme og kastede op. Så var der ikke andet at gøre end at kaste håndklædet i ringen.

Konkurrencen blev holdt i forskellige Hi-Fi-butikker, og vinderholdet vandt produkter fra Hi-Fi klubben til en værdi af 60.000 kroner.